2011. október 28., péntek

Új életre vár...

Mutattam a héten több példát is arra, hogyan lehet egykor csodás, de mára megöregedett épületekből álomotthonunk. Most mutatok egy falusi portát, amely arra vár, hogy valaki meglássa benne a lehetőséget és vegye a bátorságot... 
Saját fotók... tudjátok, hogyan kell használni.
Nos, hogy érzitek, lehetne nekünk is Provence-unk, Normandiánk, Toscanánk, Dél-Tirolunk? Van-e hozzá elég adottságunk? Azt ne írjátok, hogy csak pénzünk nincs, mert mérgemben megmutatom, hogy két házzal arrébb mit építettek!!9 megjegyzés:

 1. Igen..én látok benne..sok lehetőséget...Meg kellene menteni...sok mindent lehet összefogással...kell kőmüves,ács,villanyszerelő.stb..de legeslegjobban egy ember aki bevállalja!..megtervezi,megnézi a hibákat...kijavitani...de olymódon hogy az ne is látszódjon!..Nagyon klassz lenne!én pld csak képről ismerem Provence-ot,Toscanat,Dél-Tirolt..de amit elképzelnék..az OTt is megállná a helyét!!....

  VálaszTörlés
 2. Igen, én is láttam 11 évvel ezelőtt lehetőséget egy pusztai házban, fel is újítottuk,berendeztük korhűen, népi cserépgyűjteményem, használati tárgyaim.... vendégeket fogadok benne, de mára virradóra betörtek és mindent tönkre tettek. Legyen kedvem továbbra is megvalósítani az álmom egy kulturált vendégfogadásra olyan környezetben ahol a vendég otthon érzi magát?

  VálaszTörlés
 3. Igen ! Abszolut! Ez a válaszom. Mindig azt az értéket nem látjuk, ami az orrunk előtt van ! Mindig másra sóvárgunk. Nem-nem pénz kérdés minden. Hanem vágy, akarat és tett ! Nem is kell, hogy tökéletes legyen ! Igaz ? Értem a mérged... mediterrán házak mindenütt...kivülről, belül meg lila mintás plüss kanapé, mert arra maradt pénz, vagy mert a ház csak a tervező fejében élt. De ki, mikor épített utoljára csakúgy egy tornácok házat ? Kis kódisbeállósat ? Pont akkorát, amekkora kell ? Nem 10 m2-rel nagyobbat, mint a szomszédé ? Jaj, mikor térünk már észre ????
  Ó, Névtelen, igazán sajnálom ! De ne add fel ! Szükségünk van az olyanokra, mint te !

  VálaszTörlés
 4. Anita és Márta... külön-külön már ismerlek benneteket, s hogy hogyan éltek, de közösen is csodát tudnátok művelni egy efféle hellyel! Jó olvasni gondolataitokat... mindig!

  Névtelen hozzászóló... ez borzalmas! Mélyen átérzem fájdalmadat, sajnos történt már hasonló a környezetemben is. De az ilyen emberek, akik egyszer már létrehozták a maguk kerek világát, képesek azt újra és újra megtenni! Én csak támogatni tudlak... ahogy Anita írta, szükségünk van rád, rátok!

  VálaszTörlés
 5. Azt is megnézném hogy valaki mithoz ki belölle

  VálaszTörlés
 6. Névtelennek üzenem,akinek kirabolták a házát:Ne add fel!Elmondom a mi kis faházunk drámáját!!!!és jól figyeljen mindenki!Kb 20 évvel ezelőtt épitettük,a kis erőnkből,pénzünkből,de nem betonoztuk le..gondoltuk ahogy a más parasztházaknál bevált..itt is jó lesz!sajnos,miután élveztük az ottlétet..5-6 éven át ..és főleg télen használtuk,mert sizni jártunk oda...beszakadt valaki alatt a deszka!Kiderült hogy allattomosan megtámadta egy gomba,nem mondom ki..mert ...(nézzetek utána..!)felszedtünk mindent,s.közben fohászkodtunk..hogy "MIÉRT PONT NEKÜNK"?...bennt 35 fokot csináltunk,disznóperzselővel,majdnem felgyujtottuk a házat,aztán jött egy bácsi aki fertőtlenitette..és 2 évig csak szellőztetni jártunk oda!...megtartottuk,lebetonoztuk..és élünk!IMÁDJUK!Nem adtuk fel...nagyon szeretünk ott lenni!...Példa legyen mindenkinek..."SOHA NE ADJÁTOK FEL!"..

  VálaszTörlés
 7. Hol található?
  Nagyon tetszik!
  Mi is megszépítettük dunai otthonunkat, a romhalmazból egy remek ház lett. Most a kert van soron...
  Környékünkön naponta előfordul nem kívánt látogatás, így a riasztó mellett is megremeg a gyomrom, midőn hosszabb időre elmegyünk valahová.

  VálaszTörlés
 8. Ez is inaktelki porta. Szerencsére errefelé még nem kell riasztó.

  VálaszTörlés
 9. Kedveseim!
  Köszönöm a bíztatást, más postnál már írtam a folytatásról, illetve a szomszédok segítségéről.Igyekszem majd továbbra is hírt adni magamról. Örülök, hogy Rátok találtam, köszönöm, hogy vagytok. Mariska

  VálaszTörlés