Háziállatok

A falusi porta nem létezhet háziállatok nélkül. Sajnos itt a virtuális térben alig lehet olyan forrásra lelni, ahol hitelesen, szépen illusztrálva, a gyerekek számára is közérthető nyelvezetben olvashatnánk a háziállatokról, különösképpen a magyar háziállatfajtáinkról. Ezért hozom létre ezt a falusi udvart, ahol egyfelől a gyerekek, másfelől a magyar állattenyésztők és állatbarátok is hozzájuthatnak alapvető információkhoz, képanyaghoz, hangfelvételekhez. Arra kérlek benneteket, mutassátok meg a gyermekeiteknek ezeket az oldalakat, ismerjék meg ők is a világnak ezt az oldalát! (Az oldal folyamatosan töltődik.)


A parasztház végében áll az istálló, a lónak, marhának, bivalynak a helye. A kép alá kattintva olvashattok az egyik legveszélyeztetettebb magyar lófajtáról, a gidránról.

Katt ide!
Az istállóra merőlegesen áll a pajta, másutt csűrnek, színnek mondják. Ennek padlásán a szénát, egyik fiókjában a gabonát tárolják, ám másikban ott vannak a juhok, kecskék... (szerkesztés alatt)Az istállóval szemben áll a disznóól. Ennek lakóival máris megismerkedhettek! Kattintsatok a kép alá!

Katt ide!

"A göndör mangalicák egyetlen gondja, hogy zsilipelt falú óljukat miképpen szedhetnék deszkáira, és ha eme elfoglaltságukban valami miatt kudarcot vallanának, még mindig felszedhetik a roppant tölgyfadeszkákból rakott hidlást, mely deszkákon már az öregek is csak jó palócosan megcifrázott válogatott káromkodások közepette, izzadtságos munkával tudták átütni a szeget."

Valamivel idébb, a trágyadomb mellett áll a galambdúc...A kukoricagóré alatt van a kacsák, libák helye...A tyúkok elülnek mindenhová, a disznóól szalmateteje alá, a szénakazalba... de azért óljuk is van. Már róluk is olvashattok! (Kattintsatok a kép alá!)

Katt ide!

A nyulak ólját egyszerűen csak bevájták a homokkő falba... hamarosan erről is láthattok képeket


Az oldal folyamatosan telik meg tartalommal, látogassátok, kérdéseitekkel pedig forduljatok hozzánk bizalommal: faluhelymajor@gmail.com