2011. október 14., péntek

Étterem az egykori pajtából

A magyar vidékre nem jellemzőek a hatalmas kőépületek. Értem a hatalmas alatt a többszintes, több tíz méter hosszú épületeket. Talán csak az egykori magtárak, malomépületek, illetve a majorságok kőépületei ekkorák, mint a képen lévő régi gazdasági épület. Viszont ezeket az építményeket is meg lehet óvni, fel lehet újítani és új funkciókat lehet adni nekik, mondjuk valahogy így:
Képek forrása
A francia pajta ma étteremként és panzióként funkcionál, bár éppen eladósorba került. Az árát számomra nem az euróban megadott értéke (235 000), sokkal inkább eszmei értéke határozza meg. Az efféle örökségmegóvásnak van értelme, szemben a hazai "romboljuk le és építsünk helyette egy..." gyakorlattal. De hátha változik már ez itthon is, s egyre több jó példával szolgálhatok.

4 megjegyzés:

 1. Ez gyönyörű!!! Nem is tudom miért...de annyira oda tudom magam képzelni! Mintha már jártam volna itt...ha hinnék a lélekvándorlásban, akkor most azt mondanám, hogy előző életemben biztosan itt éltem! :)) De nem hiszek...egyszerűen csak szép. Köszi, hogy megmutattad!!!

  VálaszTörlés
 2. Igen..azt mondhatom én is..hogy ismerős!gyakranjárunk olyan helyeken..amikor behunyjuk a szemünket,és adott a gerenda,adott a pajta,épület..és elképzelem hogy ILYEN lenne ..és mikor kinyitom a szememet..akkor azt látom hogy az emberek érthetetlenül néznek..EBBŐL.?..?VALAMIT?..ÁDEHOGY:!..BONTÁS..!...kell a kő?..kell a tégla?..viDD!...Ilyenkor hiába szedem elő "GYŐZKŐDÉSITÁLENTUMOMAT"...süket fülekre..és vak szemekre találok!nagyon..de nagyon meg kellene változni a mentalitásnak!!Sajnos...de Csillagosi..mi tudjuk..hogy ez SOKÁ lesz!....:).

  VálaszTörlés
 3. Fergeteges felújítások Travel & Living
  Példák reménytelennek tűnő épületekkel és vállalkozó szellemű emberekkel(no és egy jó adag hitellel).De megcsinálják!

  Era

  VálaszTörlés
 4. Fróni, én is így szoktam járni. :) Márta szavaiban sok igazság van és tényleg sokára lesz mire változik valami... de ezért vagyunk, nem? :) Era sajna (vagy nem sajna) TV-t csak hébe-hóba látok, de egyszer megpróbálom elcsípni.

  VálaszTörlés