2011. október 4., kedd

Régi malom - új élettér

Elzász-Lotharingiában járunk, egy öreg malomból átalakított fogadóban. Azért jöttünk ide, mert ritkán látni olyan házat, mely ennyire harmóniában van a környezetével. A ház színei, mintha a fák őszi lombjával együtt változnának, mindig más és más tónusok érvényesülnek jobban. Mi kell még a harmóniához? A víz közelsége, amiben nincs semmi mesterkéltség. A tó a maga egyszerűségében végtelen nyugalmat áraszt a helynek. Meggyőződésem, hogy egy ma divatos kerti dísztó, nem tudna itt érvényesülni... pont azért, mert az összhang az épületek és a növényzet között ennyire természetes. 


A házban a természetes anyagok dominálnak. A lakásbelső modern formákat ötvöz régi anyagokkal, ódon színekkel. Még a malom egykori gépészetét is meghagyták. Sok érdekesség van a szobákban, ezeket rátok bízom, fedezzétek ti fel! 

Képek forrása

Ezek a képek egybegyűjtik azokat az elveket, melyek útmutatóul szolgálhatnának mindnyájunknak. Ragaszkodik a hagyományokhoz, ezért múltbéli formákat, anyagokat használ, színvilágában pedig a természettel való harmónia megtalálására törekszik. De ragaszkodik a modern élet eszközeihez, bútoraihoz is és azokat úgy választja meg, hogy beilleszthetők legyenek ebbe az egyensúlyba.  Nem adja fel a ma értékeiben rejlő lehetőségeket, hanem megteremti azokat és valós értéket hoz létre. Így, jó élni...2 megjegyzés:

  1. Igen, szerintem is ez nagyon "egyben van". Úgy látom, kell hogy bemutassak én is egypár hasonlóan jó megoldást hazai vizeken is. Persze előbb el kell jutnom fotózni is e házakhoz...S mivel én nem ebben a kategóriában utazom, várnotok kell még erre...

    VálaszTörlés
  2. Végre természetbeli szinek...néha unalmas lehet a kopottas fehér,szürke..kell a szemnek egy kis ódon fa meleg árnyalat,piros termések,őszi tájak...nagyon tetszik...a festett mennyezet,a váza az ablakban,a tó,a kerti részletek,terasz talicska,alma...a legelésző lovak .imádom!!!!!

    VálaszTörlés