2011. október 12., szerda

Nádfedeles angol házak

A nádtető a magyar népi építészetben sokáig a legelterjedtebb tetőfajta volt. Ma is sok efféle ház áll falvainkban, melyeket mindig megcsodálok. Különös bája, természetessége van egy ilyen tetőnek. Tőlünk nyugatabbra talán még nagyobb becsben tartják az efféle házakat. Ezúttal angliai otthonokat mutatok nektek, szebbnél-szebb nádtető formákkal. kellemes nézelődést kívánok! 
Forrás via. Google
Szerkezetileg a korcnál van eltérés a magyar tetőformákhoz képest, de  a hangulatuk csodás... ugye?

7 megjegyzés:

 1. Tényleg csodásak! Nagyon szép tetőformák. A magyar nádfedeleseket is imádom.
  Élmény volt végig nézni a képeket.

  VálaszTörlés
 2. valóban szépek, el tudnám képzelni bármelyiket magamnak... !:))

  VálaszTörlés
 3. Mintha egy mesében lennék...hol vannak a tündérek és a bibircsókos banya??? :) Nagyon szép összeállítás-köszi!!!

  VálaszTörlés
 4. Gyönyörűek ezek a házak,nekem a 7.tetszett a legjobban.Mint a mesében...
  De már ne haragudj meg Csillagosi olyan vagy mint Calambó felesége.Tudjuk,hogy van,beszélünk (írunk) vele-neki,válaszol,de soha nem látjuk.Akkor eszembe jutott,mi lehet a Csillagosi név mögött?Beütöttem a google-be.Előbbre nem jutottam,de oldalt hirtelen megpillantottam a fotók kiírást.Klikk rá,csomó fotó,szép öreg házak,meg ez-meg az egyszer csak valami különösre bukkantam.Lehet megtaláltam a rejtélyes embert.Annyit mondok mikulás sapka van az ő fején!Ugye nem haragszol,de ha egy nő kíváncsi... :)))

  VálaszTörlés
 5. http://gitta-dolcevita-countrystyle.blogspot.com/2011/07/mesehazak.html


  hasonló az ízlésvilágunk...én is használtam már a képeket a blogomon...gyönyörűek! :)

  VálaszTörlés
 6. Oh! a szívem csücske meseházak!köszönöm

  VálaszTörlés
 7. Csoda szépek, igaz. Különösen míg újak. Én is szívesen megcsodálom ezeket a házakat, szívem szerint magam is hasonlót képzelnék sajátomnak. Szigetelő képességük is a legjobb. Viszont muszáj figyelembe venni, hogy manapság az egyik legdrágább megoldás, karbantartást, javítást is sűrűbben igényel, mint a cserép, a madarak is szívesen veszik igénybe anyagát a saját fészkük megépítéséhez, na és a tűzveszélyességéről már ne is beszéljünk. De hogy szemet gyönyörködtetők, az nem vitás.

  VálaszTörlés