2011. október 27., csütörtök

Skandináv örökség

Ilyen környezetben csak jól indulhat a reggel. Friss levegő áramlik a faházba, kristálytiszta víz csordogál az udvaron, szemünkkel nyújtózunk egyet, végigpásztázva a messzeséget. A házfalat az 1700-as években ácsolták össze, ez a fa bizony nincs ápolva... az időjárás edzette szinte örökkévalóvá, a ház belsejét pedig a skandináv hagyománytisztelet. 


Képek forrása
Ugye milyen színes a lakásbelső? Ma már ezeket a színeket inkább csak a házak külső faborításán látni, a skandináv stílus jóval pasztellesebb, világosabb árnyalatokkal bír és a fehér szín dominanciája jellemzi. Megvallom, nekem ez a régi verzió jobban tetszik, annál is inkább, mert a mi kultúránkat is hasonló színesség jellemzi. Úgy vélem ez a házban szerencsésen el vannak találva a határok a fehér és színes anyagok között. Szeretnék egyszer itt ébredni!


2 megjegyzés:

  1. A fotókat látva Tüskés Tibor egy régi írása ugrott be: hol vannak a magyar emlékek, a régészeti leletek sérültek, ritkák - siránkozott valamikor a nyolcvanas években tán. A hetvenes években divat volt a népművészeti tárgyak gyűjtése, a lakásokba hozatala, dísztárgyakként való felhasználása. Hova tűnt mindez? Én bolhapiacon, legalábbis felénk is alig látok ilyeneket. Hova lettek?

    VálaszTörlés
  2. Tetszik hogy végre nem fehér..azt is meg lehet unni..itt viszont szinek vannak!klassz a piros padló!ha ilyen helyen akarsz ébredni,meghivlak nyáron a faházunkba..de KOMOLYAN!..az is gerendaház..ott is van kályha...és a feeling "Majdnem"ugyanaz...nagyon klassz napokat élünk meg ott(megsugom..patak is van!)..és kemencés étkek...:)

    VálaszTörlés