2011. október 28., péntek

Álmodozni jó...

Már rég szerepelt kastély a blogon és ma amúgy is álmodozó napunk volt. Folytassuk ebben a csodás francia kastélyban! Legtöbbünk talán nem tiltakozna ha egy kis időre kastélytulajdonossá válna, vagy legalább úgy tölthetne el pár napot egy ilyen helyen, mint ahogyan pár száz évvel korábban tették ezt. Magam is így vagyok ezzel, ezért keresem az efféle helyeket. Remélem nektek is tetszeni fog az e-magDECO magazin riportjának képsora, s meghozza kedveteket egy kis álmodozáshoz.


Képek forrása
A kastély panzióként működik... ha nagyon szeretnénk, akár át is élhetjük e fantasztikus környezet varázsát. A kastélyról többet megtudhattok annak honlapján.


5 megjegyzés:

 1. Nekem nincs kastélyom ..de OLYAN BARNA ÜVEGDUGÓS ÜVEGEM van több is,kb,4 nagyobbés 4 kisebb...Ugy vigyázok reájuk mint a szememre...:)tetszene egy ilyen kastélban kötögetni egy fotelben,a kandallóban pattogna a tűz..és valakiállandóan hozna nekem finomságokat,,pld mogyorót,forralt bort,gyümölcsöket,csokoládét..kávét?...Jó a sorrend?...és ha lenne egy középkori vacsora olyan hosszú asztalon,sültekkel,finomságokkal..akkor venném a fáradtságot és odacammognék.:)..és jól bezabálnék!!!!!Nem lennék fitt..de azért jó lenne!!!!

  VálaszTörlés
 2. ez jó terv, Marta, nekem is tetszene :)))

  VálaszTörlés
 3. Ez egy francia kastély nem is messze a tengertől, itt kifinomultak a szokások és a szobalány és az inas no meg a sommelier halkan oson a falak között.Reggel croissant,házi füge lekvár, kecskesajt, délben egy finom olajbogyós, halas zöld saláta és este egy könnyű 5 fogásos vacsora finom borokkal és egy jó beszélgetés veletek a társaságban a teraszon vagy a romantikus kertben elvonulva, no ez most jót tenne nekem.
  Ma számbavettem a veszteségemet, több mint gondoltam volna,de kevesebb mint amitől féltem.Ami nagyon jól esett, hogy minden szomszéd és ismerős azonnal a segítségemre volt, a gázszerelő fedezte fel a betörést aki megvárta a rendőröket, ők megvárták a lakatost,ő megvárta az asztalost és a szomszédom a házban aludt az éjjel.
  Mégis kezd visszatérni a reményem a folytatásra.
  Ha már most folyamatosan olvasok és írok is akkor bemutatkozom, legyek csak egyszerűen Mariska

  VálaszTörlés
 4. Mariska, jó volt olvasni soraidat, van még emberség, szolidaritás az emberekben. De ahhoz, hogy megmutatkozzon "katasztrófák" kellenek. Milyen jó volna, ha csak úgy, spontán is gyakrabban előbújna... mondjuk egy olyan közegben, mint amit te agy Márta fölvázoltatok. Mindig kell, hogy legyen hited az újrakezdésben, ha bármiben lehet innen segíteni, akkor melletted leszünk!

  VálaszTörlés
 5. Kedveseim!
  Nagyon köszönöm mindenkinek az együttérzését, igen a mi utcánkban vannak még rendes emberek IS,a házunkban alvó szomszédék teljes családja évek óta segít mindenben, mert az édesapa és a nagyobbik fiú ezermesterek a gépekben, a kisebbik fiú asztalos és a két lány segít nekem a vendégházban.Mindig mindenben számíthatok rájuk, mert szépen kérem és mindig meg is köszönöm, amiben én tudok abban én segítek nekik.Pl egy időben a nagyobbik fiúnak segítettünk munkahelyet találni, sajnos azóta a cég megszűnt, de mint hallom sikerült egy helyi nagyvállalkozónál olyan munkát találnia amihez kedve van és meg is fizetik.Élvezem látni ahogy a nagy mezőgazdasági gépekkel a szomszédos földeken dolgozik.Mariska

  VálaszTörlés