2011. október 24., hétfő

Legszebb vidék - szeptember

A "Legszebb vidék" című játékunk első hónapjának eredményhirdetése következik. Sok fényképpel gazdagodtunk már eddig is, remélem így lesz ez eztán is. No de lássunk hozzá!A játék első hónapjában a facebook-os szavazatok (Like-ok) száma alapján az 1. nyertesünk:


Werner Krisztina, aki egyházaskozári fényképeivel sokatok tetszését elnyerte. A használt spór, sparhelt vagy masina számomra inkább mediterrán hangulatot tükröz, mintsem hazait, noha a csirkeitató és a hátsó "pálinkásüveg" azért közelebb hozza a magyar vidéket, s ez a lényeg... a vidéki hangulat! A másik kompozíció is bohém és ötletes, különösen tetszik a bili, amelybe régen is ültettek virágot. Édesanyám sokáig próbálkozott sikertelenül rozmaring teleltetésével, mikor a szomszéd néni felfedte a sikertelenség okát: "A rozmaringot bilibe kell ültetni..." :))  Gratulálunk!Második helyezettünk Ambrus Ágnes, aki egy tardi utcarészletről küldött fotót. A borongós égbolt és nádfedeles házak különleges hangulatot árasztanak. E csodás házak megérdemelnének egy szép fonott kerítést...


A 3. helyre megosztva Márton Anikó és Szabó Nelli fotói kerültek. Míg előbbin egy öreg, felsőörsi kőépületet és körülötte legelésző lovakat láthattok, addig utóbbi egy szépen felújított salföldi házat ábrázol. Talán nem véletlen, hogy e két kép egy helyre került. Egyik célja "játékunknak", hogy fölfedezzük az efféle öreg épületeket, hátha akad valaki, aki  új életet kezdhet benne... mint e másik képen. (Már csak a lovak hiányoznak) :) Gratulálunk! 
Megígértem, hogy a játék linkjét megosztók közül is nyerhet valaki. A szerencsés nyertes ezúttal Szabó Monika. Neki is szívből gratulálunk!

Van továbbá egy nyertesünk, aki itt a blogon játszott, helyesen megfejtve és felsorolva a nyeremények teljes listáját... Fentős Tímea. Gratulálunk újból!

Végezetül egy különdíjat szeretnék átadni. Mikor a játékot meghirdettem, csak bíztam abban, hogy lesznek páran, akik valóban veszik a fáradságot és bejárját településüket, lefotózva annak minden olyan portáját, mely számukra a vidéki élet értékeit őrzi. Nem kis munka ez, de célja annál szebb... megőrizni az utókornak az egyre fogyó vidéki épületeink emlékét. Vannak, akik már hozzáláttak e munkához és van valaki, aki már túl is van rajta, ő pedig Sztahura Márta, a mi Mártánk! Köszönöm, hogy élen jársz itt is és remélem példádat egyre többen követik majd! 

Megmutatom a nyeremény fotóját újra és arra kérlek benneteket, jelöljetek meg (írjátok meg kommentben) három tárgyat, aminek örülnétek. Erre azért van szükség, mert abban a sorrendben választhattok a képről, ahogyan itt, ebben a bejegyzésben szerepeltek. Ha valamit korábban már választottak, akkor a tiétek a 2. vagy 3-iknak megjelölt ajándék lesz. Ha bármilyen kérdésetek van a nyereménnyel kapcsolatban, akkor föltehetitek itt vagy írhattok a legszebbvidek@gmail.com címre is! Gratulálok még egyszer és köszönöm, hogy velem játszottatok!
10 megjegyzés:

 1. Kedves Csillagosi! Egyik öröm a másik után, nem elég, hogy folyamatosan szívemhez, lelkemhez közel álló anyagokat, fotókat osztasz meg, nem elég, hogy nagyszerű "játékot" találsz ki, de még nyereményekről is gondoskodsz :) Köszönöm a lehetőséget, örülök, hogy van, ahol megoszthattam a képeket, és ha jól értem a játék még nem ért véget, így későbbiekben is fogok még küldeni képeket, hiszen jómagam kirándulásaink során, mint amolyan régi épületek bolondja fotózok :)) A csodás tárgyak közül a fasámlit választom, ha más még nem kérte. Nagypapám készített hasonlókat, de sajnos nekem nem "jutott" a tárgyai közül, így aztán nagy öröm lenne, ha a sámli hozzám kerülne, mindig Őt juttatná eszembe. Köszönet mindenért Neked kedves Csillagosi! :)

  VálaszTörlés
 2. Csillagos! te szuper vagy!!!!!El vagyok maradva az olvasásoddal, mert közben kísértük Anyukát, anyósomat a haldoklás útján,úgy,mint régen....Ez olyan tabutéma, írtam is róla nálam.....Pedig ha a betegsége engedi a haldoklónak,akkor szebb,emberibb,ha nem kórházban hal meg....
  Bocsánat a kitérőért, de úgy érzem,hogy ez a téma is idetartozik,mégha az élet egyik legnehezebb része....

  Gratulálok a nyerteseknek!!!!!!!!
  Nagyon meglepődtem magamat is látva! Köszönöm szépen! Mivel kézimunkázom és boldogan tekerem fel a fonalaimat fatárgyakra, elsőként a gombolyag melletti gombolyítókat /?/ kérném,ha lehet.
  Mivel hármat kell jelölni,hogy egy találat legyen, utána én boldog lennék valami régi lenvászonnal. Nem tudom,hogy ami rá van terítve a szövőszékre,az is beletartozik a nyereményekbe?
  Utolsónak a mángorlót jelölöm, de az első kettő a szívem csücske,mert tudnám használni naponta.
  Köszönöm szépen!!!!!!
  A sámliról lemaradtam.:)

  VálaszTörlés
 3. A sámlin levő három fakorong végű, hosszú fa, az az orsó????????Mert azt hiszem rosszul írtam,ahogy visszaolvastam.
  1.orsó
  2. lenvászon darab
  3. mángorló

  És most megnézem,hogy merre laksz.:)

  Emailt írok a nevemmel kapcsolatban.....

  VálaszTörlés
 4. Drága Mammka! A család a legfontosabb... a téma egyébként nálam is aktuális lesz a napokban.

  A nyereményhez gratulálok, igen az orsóra gondoltál, a többi is megoldható. Az efféle kisebb tárgyakat postázni is tudom, ha problémát okoz az utazás... de természetesen szívesen látunk! Várom a mailt.

  VálaszTörlés
 5. Kedves Anikó, köszönöm a kedves szavakat! :) Jó ezt olvasni. Bizony nem ért véget, még csak most kezdődik igazán! A sámli, ha előtted nem kérik (márpedig ezek után remélem nem, hiszen elég tapintat van itt nálunk faluhelyen az olvasókban), akkor természetesen a tiéd lehet... kedves emlék lehetne...

  VálaszTörlés
 6. Szia Csillagosi!:)

  Először is gratulálok a többieknek.
  Bár rendszeresen nem írok kommentet, mindig megnézem a beküldött fotókat, ( olvasom a blogot is)..öröm volt látni őket, milyen szépek lehetnek "élőben"...

  A képen látott tárgyak közül a rokkát választanám, (ha postázható), másodiknak pedig az öv-, vagy szalagszövőt jelölném...

  szerintem mindannyiunk nevében szólok, ha azt írom: köszönjük, hogy felajánlottad őket.

  Várom a további képeket, írásokat, jó "munkát" kíván:

  Timi

  VálaszTörlés
 7. Küldtem mélt.....
  Hazafelé a buszon a környékemen levő utcákat kutattam emlékeimben,hogy merre menjek majd fotózni....Addig is küldök másikakat.
  Nagyon-nagyon kiemelkedő értéket hoztál létre ezzel a bloggal és,hogy így beindítottál bennünket.Köszönöm még 1x!!!!!!

  VálaszTörlés
 8. Tényleg én is választhatok?..:)Jól értettem?..nem is merek megszólalni,irhatok egy sorrendet?
  1)van ott egy olyan mint egy szerszámosládika,rajta valami malomkerék-forma!
  2)amit emlitettem azt a guillotint(ha nem kérte másvalaki)
  ...reádbizom,csillagosi ..ami marad!de ezekből szeretnék!...Még felfedeztem egypár gyönyörü házat..de a falu MÁSIK végén vannak...Jöjjenek,ugye?...nagyon élvezem a fotózást..és most már egyedül is töltöm fel őket!Köszönöm..nagyon sokfelé reklámoztam is,lelkesen ezt a mi kis világunkat!!!!

  VálaszTörlés
 9. Igen Márta, választhatsz. Az 1. a fonalcsévélő, a 2. a tiló. :) Jöttek mailben is levelek, majd meírom, ha mindenkitől választ kaptam.

  A másik kérdésed nem is kérdés... persze, hogy jöjjenek! :)

  VálaszTörlés
 10. Timi neked is jelzek, ha beérkezett minden válasz!

  VálaszTörlés