2011. november 14., hétfő

Vidéki stílus a városi otthonban

A legtöbb itt bemutatásra kerülő külföldi, vidéki stílusú otthon, hatalmas kőépületekben került berendezésre, fantasztikus terekkel, ódon falazattal, gerendaszerkezettel. Ezek azonban nem feltételei e stílusnak, az éppúgy megvalósítható egy szerényebb méretekkel bíró városi lakásban is. Erre mutatok most példát, egy elegáns francia otthont. Elegáns és modern, ötvöződik benne a vidéki kúriák és a városi, polgári otthonok hangulata.
Képek forrása
Hogy vélitek, sikerült egy kis vidéki életérzést csöppenteni ebben a nagyvárosi lakásba?6 megjegyzés:

 1. óó.. ez az én stílusom teljesen! nagyon tetszik:)
  kicsit régies, kicsit vidékies, de egyiket sem kényszeresen...
  a fotelek gyönyörűek és a kovácsoltvas törölközőtartó is nagyon tetszik, de jó, hogy nem MINDEN kovácsoltvasból van...
  valahogy nem szeretem, ha valami "annyira tökéletesen" stílusban van tartva... olyan steril... meg aztán, mi lesz, ha kimegy a divatból???
  tudom, sokan ezt most el sem tudják képzelni pl.a shabbyről, és azt gondolják, ők majd mindig ezt, és akkor is csak ezt... de én már láttam ilyen tündökléseket és bukásokat a saját ízlésemben is, ezért jobban vonzódom az eklektikusabbhoz :)))

  VálaszTörlés
 2. Azok a puha párnás fotelok, de jó lehet belebújva olvasgatni az állólámpa meleg fénye alatt!Mariska

  VálaszTörlés
 3. Én is kiváncsi vagyok meddig tart a szürkés,kopottas-fehéres butorok(shabby,vintage)divatja nekem is régi bútoraim vannak,de nem tudnék megválni tőlük..hogy olyan divatos kopottakat vegyek helyettük..Az a szép ha jelentenek valamit,emléket a családból,történetük van..hiába vennék meg egy klassz kredencet a Kéttemplom--ból..ha nem köt hozzá semmi..s csak azt tudom róla mondani"Hú,de drága volt"..

  VálaszTörlés
 4. Abba az üzletbe én ötletekért járok és persze kikérdezem az eladót/tulajt ott tudtam meg hogyan kell méhviaszolni.Nagyon szép dolgaik vannak!Mariska

  VálaszTörlés
 5. Lillacska, a felvetésed nagyon érdekes és jogos is a stílusok tündökléséről és bukásáról. Én is hasonlóan gondolom mint Márta, illetve én a "stílusról" úgy gondolkozom, mint a saját belső énem kiterjesztése az engem körülvevő világra... ha valamiben szív van, akkor az tündökölni fog és divat nem számít...

  VálaszTörlés
 6. igen, mindkettőtökkel egyetértek:)

  úgy értettem, hogy fiatal koromban erősen követtem az akkori egyik divatirányzatot a lakberendezésben, minden tárgyat aszerint ítéltem meg, hogy belefér-e, és rájöttem, hogy túl modoros lett és személytelen, ráadásul ki is ment a divatból...:)))
  aztán egyre több régi dolgot engedtem magam köré, és megszerettem azokat, amiknek története van, főleg, ami a családomból származik, most már ez az eklektikus, kicsit vidéki, kicsit régies az én stílusom. meg is maradok ennél, már a harmónia, kényelem és otthonosság a fontosak számomra...ezek valóban kifejeznek engem, és bármikor bővíthetőek újabb családi kincsekkel:)
  jó érzés megőrizni valamit a múltból:)

  VálaszTörlés