2011. november 10., csütörtök

Nagy átalakítások

Mindig csodálattal nézem azokat a régi gazdasági épületeket, melyeket felújításuk és átalakításuk után új funkcióval töltenek meg. Ebben a régi francia épületben egy új otthont alakítottak ki, a mai igényeknek megfelelő szolgáltatásokkal és hatalmas belső terekkel. A ház éppen csak elkészült, ne várjátok a provence-i melegséget, az úgyis jön magától egy ilyen helyen. 
Képek forrása

Fantasztikus az az alázat, amivel a természetes anyagokhoz, régi kövekhez, faanyagokhoz, néhai lakáskiegészítőkhöz nyúlnak. Mindenből csak annyi van a lakásban, amennyi a hangulathoz szükséges, de minden eredeti, utánzatnak nyoma sincs. Ha a család végleg birtokba veszi, ez az épület új életet nyer... és vele együtt a család is. Sok efféle átalakításról szeretnék beszámolni hazánkban is, sajnos elhagyatott gazdasági épület akad bőven...3 megjegyzés:

 1. Na ..ez nekem nagyon bejön..még a kovácsoltvas is..pedig azt nem igazán szeretem,ami tetszik a nagy nappali meg a nyitott tűzhely!itt van hely ahol a füst felszálljon...:)Szépek a fürdőszoba szinei is..

  VálaszTörlés
 2. Bizony akad pusztuló magtár itthon is bőven.Évekkel ezelőtt egy barátnőm vásárolt egy régi malmot a Duna mellett, kanosszát járt a hatóságoknál míg elérte, hogy lakást építhet belőle a nagy családjának,mindenbe belekötött a helyi építési hatóság végül már abba is miért hagyja meg az emeletek közti régi gépszerkezetet.Végülis most már benne laknak,de
  sajnos a személyes kapcsolatunk a távolság miatt megszakadt.Mariska

  VálaszTörlés
 3. Pedig milyen jó lenne látni hogyan rendezték be a malmot! Ami az engedélyeztetést és az építésügyi bürokráciát illeti, itthon a vidéki stílus gyakorlati megvalósulásának a legnagyobb gátjai ezek.

  VálaszTörlés