2011. november 15., kedd

Francia "parasztkastély"

Máris elnézést kell mindenkitől kérnem e furcsa titulus használatáért, mely szándékom szerint egy sokkalta pozitívabb jelző, mint pl. vidékies stb. kifejezések. Egyszerűen ez jutott az eszembe, mikor megláttam a képeket. Teljesen magával ragadott az egyszerűsége, természetessége, visszafogott eleganciája. Remélem nektek is tetszeni fog! 

Képek forrása
Szívesen élnék egy efféle házban, a faluszéli domb tetején... ahonnan rálátás nyílna az egész falura. Ott, a faluban is lenne egy parasztházam, ahol legalább annyi időt töltenék a családommal. Sőt talán a kislányomnak el sem mondanám, hogy a miénk a kastély... hagy örüljön velünk a hétköznapok egyszerűségének, egy szerényebb életnek, de várja hogy a kastélyban aludhasson, hogy elképzelhesse ő kastély hercegnője, álmodhasson róla... egyszer minden álom valósággá válik. 4 megjegyzés:

 1. Chambery-ben még a fű is zöldebb, ó mennyi szépség és ötlet- valóban parasztkastély- telis-tele csodás ötlettel.A vásznakkal teli nehéz szekrény, a nappaliban teljesen új függöny felakasztás, a fürdő szappantartói, lámpája mind modernek, mégis az egész egységesen vidéki nyugalom. Itt aztán lehet királykisasszony is nemcsak hercegnő!!Mariska

  VálaszTörlés
 2. Ó az a palakék szekrény.....MEG A TÖBBI..nekem is tetszik!

  VálaszTörlés
 3. Ez megint szíven talált..:))Kati

  VálaszTörlés
 4. örülök, hogy osztoztok e házzal kapcsolatos érzéseimben. Fantasztikus egy otthon!

  VálaszTörlés