2011. november 3., csütörtök

Egy fantasztikus délután...

Tudjátok mivel telt a családi délután? Biztos vagyok benne, hogy ha megtudjátok, ti is szeretnétek egy ilyet...

Egy csomag érkezett Tihanyból. Khmm... mondom Tihanyból!!! :)


Mi lehet benne? Ti már az előbb is tudtátok... igen, levendula! 150 tő illatos, tegnap kiszedett szabadgyökeres levendula, ami csak arra várt, hogy a major határában új otthonra leljen! Elhiszitek már, hogy fantasztikus volt a délután?


A családban mindenki imád kertészkedni, mindenki imádja a levendulát és a ragyogó napsütést... most mindebből jutott bőven.

Észre sem vettük, hogy elszaladt az idő...A lemenő nap fényei bearanyozták a levendulaágyást... a mi levendulaágyásunkat! Saját fotók...

"Nyugtával dicsérd a napot!"- mondják és én megteszem... nagyon boldog nap volt ez a mai, egy álom kezdete. Ennek az álomnak ti is szereplői vagytok, de addig még hosszú az út... tartsatok hát velem a továbbiakban is! :)
10 megjegyzés:

 1. de jó

  és nagyon szép

  sok örömöt hozzá
  örülök, hogy - bár csak így , de - részese lehettem ennek a csodás délutánnak (gyönyörű az eredményei s)

  VálaszTörlés
 2. huuhh, irigyellek nagyon:) olvaslak már egy ideje, és a te hatásodra elmentem lefényképezni gyermekkorom helyszínét, "faluhelyett". El akartam neked küldeni a beszámolót róla, de nem találok az oldaladon semmilyen kapcsolatfelvételi lehetőséget, így csak bemásolom a linket a fotóimmal: (remélem, örülsz majd neki:)
  http://marleen.hu/2011/11/sajohidveg/

  VálaszTörlés
 3. Ez Isteni!Nekem is vannak,nem kell túllocsolni,és nyáron..amikor tele van virággal..CSAK A VIRÁGOS hajtásokat szabad vágni..nehogy belevágjatok a fásrészébe..amennyit marokkal meg tudtok fogni,onnan kell vágni!Sokan tövig levágják(hiba)..amugy..nekem van egy olyan 10 éves tövem is..kész bokor!!!!!Gratulálok...és sok sikert a növekedéshez..remélem jövő nyáron látni is fogom őket!...

  VálaszTörlés
 4. Gratulálok ! Azt is akartam írni, hogy irigykedek ! De nem is ! Inkább nagyon is jó érzés, hogy azt látni, hogy valaki kijelöli az útját, és halad rajta ! Példát mutatsz ! Köszönöm ...:-) Sok sikert és sok örömet hozzá !

  VálaszTörlés
 5. Marlen.....olvastam a blogodból egypár részletet,Fantasztikus!...Csillagosi is belekukkanthat...szeretni figod!

  VálaszTörlés
 6. Van valami konkrét felhasználási célod (olajpréselés,)is a sok levendulával, vagy a szépsége és illata miatt ültetted?nekem cca 30-40 tövem van,a csokrokat illaosításra koszorúkhoz használom és barátnőimnek szétosztom minden évben.
  Mariska

  VálaszTörlés
 7. Az előző hozzászólásom elveszett, így most kicsit kiegészítve újra írom.Lehet, hogy kimaradtam valamiből, mi a felhasználási célod a sok levendulával? Olajat készítesz, kozmetikumot...? Nekem mintegy 35-40 tövem van, eleinte csak a dekoráció lila szín és az illata( szertném megvalósítani a lia/sárga virágzó kertet) miatt ültettem minden évben learatom és a csokrokat párnácskákba, koszorúkhoz használom, no és szétosztom a barátnőimnek.Mariska

  VálaszTörlés
 8. Örülök, hogy együtt ültethettünk veled!

  VálaszTörlés
 9. Marlen, ide is megírom:

  Már akkor nagyon megörültem, mikor azt írtad, az én hatásomra kerested fel újra a szülőfaludat. Most, mikor olvasom soraidat, nézem képeidet, újra örömmel töltesz el... csak úgy árad soraidból, hogy újra életre keltetted ezt a helyet. A házak csak házak(számomra gyönyörűek), a fák csak fák, de ahogyan te látod őket, ahogyan te érzed meglétüket vagy hiányukat az MINDEN. Nem csak neked van szükséged e helyre, hanem annak is rád. "Nem múlhat el semmi ha nem felejtjük el, élnek az emlékek még valahol..."

  VálaszTörlés
 10. Látjátok, ezeknek a hozzászólásoknak nagyon örülök. Anita sorai mindent elmondanak... olyan jó azt olvasni, hogy együtt örültök velem. Hogy mik a terveim, az az, amit már régóta hajtogatok... hogy tavasszal kiderül. Szerintetek mi lehet a terve egy blog "gazdájának" a temérdek levendulával, ha ennyi őszinte, kedves olvasója van? Nem csak magamra gondoltam, amikor ültettem. :) De talán már ismertek annyira, hogy tudjátok, nem pénzért fogom adni...hanem egészen másért... emberségért.

  VálaszTörlés