2011. november 10., csütörtök

Ősz van, ha az Ég is úgy akarja

Mikor Dániában éltem, azt tapasztaltam, hogy a dánok nem élik meg igazán az őszt. Talán az időjárás teszi -október közepétől a napot nem sűrűn láttuk, állandó eső és ködszitálás volt, hideg széllel - talán a kultúrájuk, mindenestre október közepétől már csak a karácsonyra készülnek. Ez látszik a házakon és az üzleteken is. Csak a Halloween estéje töri meg ezt a felkészülést, ami egyébként nagyon kellemes hangulatod ad a dán vidéknek. Itthon azonban még van egy kis időnk... ne siettessük azt a telet, nem kell rohannunk a világgal. Ebben az időben még le lehet ülni egy kicsit, meg lehet pihentetni szemeinket az ezerarcú természet csodáin. Nyugalmat és szépséget áraszt még a magyar ősz... ne szaladjunk el előle.

A forrást sajnos elveszítettem, Márta talán te emlékszel... ?

6 megjegyzés:

 1. Szép dolgokat írtál és csodálatos a kép is. Én és a családom szeretjük az Őszt. Persze nem baj, ha nem esik, nem fúj, de néha annak is meg van a szépsége. Készülődünk, elcsendesedünk aztán várunk:-)

  VálaszTörlés
 2. Be kell vallanom az idei év az első amikor felismertem az ősz szépségét,eddig csak úgy elmentem mellette és már ilyenkor a következő nyárról ábrándozgattam,De ez most teljesen megváltozott élvezem az ősz minden napját,a lehulló faleveleket,a makkot,a diót,mogyorót,igazi varázsa és hangulata van Boldog vagyok!!!!!!!

  VálaszTörlés
 3. Én az őszben a színeket sárgát/vöröset/barnát szeretem (Oroszlán vagyok) és az ősz illatát, a lomb, a levelek, a krizantém és az avar kesernyés illata ami ellenállhatatlan számomra.Ilyenkor reggel a nyitott ablak mellett még egy kicsit az ágyból élvezem, mielőtt teljesen magamhoz térek.Mariska

  VálaszTörlés
 4. A kép nagyon szép, a gondolatok úgyszintén... Az ősz pedig mindenek felett!!! Kati

  VálaszTörlés
 5. Sokan megszokásból nem szeretik ezt az évszakot, pedig elég nyitott szemmel és nyitott szívvel járni a világban... aki így tesz, az mindenhol és mindenkor felfedezi a boldogságot.

  VálaszTörlés
 6. Csodás fotókkal ajándékoztál meg! Az ősz az az évszak amely a legcsodálatosabb színvilágot képes kihozni a természetből. Nagyon szeretek gyönyörködni benne. A falusi régi dolgokért különösen hálás vagyok, mert valahol az igazi őszinte világot tükrözi, és békét áraszt!

  VálaszTörlés