2012. január 15., vasárnap

Vidám angol cottage

A blog indulása óta próbálok óvatos lenni a modern angol country stílussal. Jól látom, hogy ez az a lakberendezési irányzat, mellyel a legszélesebb rétegek ízlését is ki lehet elégíteni, ami tömegek szívét képes megdobogtatni. Nagyon sok enteriőr hozzám is igen közel áll. Azonban a legtöbb efféle otthonból hiányzik az az üzenet, mely hitvallásom egyik alaptétele: a vidéki stílus nem kell, hogy arról szóljon, hogy a "legtrendibb" vidéki stílusú bútorokat, kiegészítőket vásároljuk meg csillagászati áron. A vidéki stílus lényege az egyszerűség és a múlt természetközeliségének beemelése a modern életvilágokba. Szinte fillérekből fantasztikus hangulattal vehetjük körül magunkat, arról nem beszélve, hogy a saját készítésű tárgyakhoz érzelmekkel kötődünk. Az alábbi képsor egészen közel áll az általam is kedvelt stílushoz, ha a divatot és "trendiséget" levesszük róla.


Na ezt a ciklámen vagy "durván rózsaszín" szobát azért nem állom meg szó nélkül. Annyi gyönyörű szín van a világon, csak menjetek ki a nyáron a természetbe, miért kell a gyerekek ízlését egy sablonos keretbe kényszeríteni? Divatból? Na bravó...

Képek forrása
Nos, hogy tetszett? Érzi még valaki problémának a divat és trendiség kérdését? Nem más ez, mint a piaci érdekeknek az életvilágokba ágyazódása...


6 megjegyzés:

 1. Igen problémának érzem a trendiség minden áron betolakodását az otthonokba.Mennyivel szebb, nyugodtabb a korábbi bejegyzésed francia otthona, pedig ott is sok apró különféle stilusú tárgy zsúfolódott össze. Az angol "trendi" otthonok nekem kicsit túl tarkák, minta a külsö zordabb időjárást akarnák ellensúlyozni.Nem az én világom.Mariska

  VálaszTörlés
 2. A terndi szót azt nagyon nem szeretem, de a trend fogalmat sem, mert ez a számomra azt jelenti, hogy te is legyél a fogyasztói társadalom része, fontosabb legyen a számodra a divat, mint az érték. Egyébként a norvég hangulat közelebb áll hozzám, mint ez a vidéki angol. Szép napot!
  S.J.P.

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm, hogy írtatok. Mindkettőtök nézetét és véleményét osztom. Különösen fontos ami megfogalmazódik a trend szó efféle definiálásában.

  VálaszTörlés
 4. Én kedvelem az élénk színeket,így ellennék ebben a házban. Csak a ciklámen szobát hagynám ki!.Kedvelem én ezt a színt, de kint a virágoskertben.

  VálaszTörlés
 5. Nekem a fürdőszoba igen,a gyerekszoba nagyon nem,a többi fotón részletek tetszenek,de az egész nem,viszont kinek a pap...

  VálaszTörlés
 6. :-) Elgondolkodtató ! No a 13 éves lányom még a világból is kikergetne, ha hasonló lányszobába kényszeríteném. Van helyette 100 éves - nyikorgós - ágya, faragott ágyvéggel:-)
  És igen, ez a trendiség nekem sem jön be... de a kutyakosár nagyon tetszik. A fürdő meg....hmmm...a miénk is ilyen :-))))Akkor most trendik vagyunk, vidékiek, vagy csak..? így esik jól. És, próbáltam összeszámolni, mennyi új, vásárolt bútorunk van...nagyon kicsi szám jött ki :-)

  VálaszTörlés