2012. január 19., csütörtök

Elhagyott tanyából csodás élettér

Akik "régebb óta" követik a blogot már tudják, hogy miért foglalkozom a "másutt"-al, azaz külföldi épületekkel, kertekkel stb. Azért mert példát tudnak mutatni nekünk. Nem, nem utánozandó mintákat, hanem követhető utakat... például, hogy hogyan becsüljük meg egykori tanyáinkat, vidéki épületeinket. Az alábbi képsor is erről szól, egy régi francia tanyából kialakított fantasztikus házról!Nem tudok semlegesen ítélni... odáig vagyok ezért a belső térért. Tudom, hogy a fotó megkomponált, azt is látom, hogy hiányzik a gyerekzsivaj... vagy egy szőnyeg középről. De nem érdekel. :)
Ennek az ódon fának olyan hangulata van, amit nem lehet mai fűrészáruval helyettesíteni! A festett bútorok színei egészen különlegesek, remekül harmonizálnak a házzal. Az emeletre már több elegancia kúszott fel... én lent is nagyon jól éreztem magam!
Kinek van otthon ilyen mosdója? Pedig akár lehetne is. Annyira szeretem ezt a kreatív világszemléletet!


Végezetül pillantsuk be a királyi hálóba!

Képek forrása
Nem tudok betelni az efféle házakkal. Nincsenek egyenes falak, műanyag nyílászárók... semmi ami egy kicsit is eltávolítaná az embert a természettől. Lehet népies és pompás egyszerre, mindkettő jól áll neki és megfér egy érzés mellett: "szívesen lennék itt otthon".

8 megjegyzés:

 1. Nagyon tetszik :) Én is imádnám az ilyesfajta életet!! Nekünk a férjemmel,pont egy ilyen projekt az álmunk :D De a mai helyzetet látva,lehet csak álom is marad :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hinni kell benne és lemondani pár dologról... az Élet kárpótol. A mai helyzetet te éled meg, változtatni is csak te tudsz. Én bízom bennetek és magamban is.

   Törlés
 2. Érdekes a nagy tér mennyezetét nálunk biztosan a keskenyebb oldalra merőleges gerendázattal oldották volna meg,itt még mestergerenda(?) is látszik aulról és arra a ház hosszanti irányában a gerendák.Kétoldalra ablakok ajtók, vigyázniuk kell a huzattal!Mariska

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Engem sem érdekelne semmi!Beköltöznék azonnal!..Ezek a házak engem teljesen a hatalmukba keritenek!

   Törlés
  2. Érdekes amit írsz Mariska. Ekkora épületeknél idehaza is így gerendáztak, legalábbis régi magtárakban én így láttam. A lakóház az más kérdés, ott nincsenek ilyen széles oldalfalak, de ugye ez se annak készült.

   Törlés
  3. Márta, tudtam, hogy neked tetszeni fog! :)

   Törlés
 3. érdekes,szép.már csak egy dolog hiányzik.az ilyen házakbol,mégpedig az egyedi villanykapcsolo és konnektorok.én ilyenekkel is foglalkozom ha vkit érdekel.varga jános tata

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez érdekesen hangzik. Milyen anyagokból lehet megvalósítani(pl. fa lehetséges)?

   Törlés