2012. január 16., hétfő

Így már más

Korábbi bejegyzésemben írtam, hogy az állatok már a tavasz közeledtét érzik. A libák egész nap az ültetető kosarukat húzgálták az udvaron. Aztán másnapra ha hosszú időre nem is, de megérkezett a tél, hóval, hófúvással, hideg széllel. Pár képet mutatok erről:

 Napfelkelte előtt...
Vannak, akik már alig bírják kivárni a reggeli etetést. Elég nekik egy üres vödör látványa, onnantól nemigen engedik elfelejteni az embernek, hogy még nem kaptak.


Az aprójószág kap először s aztán "irány surány". Ha nem fúj ekkora szél, órákig el lehet nézegetni őket. 

A lovak s a juhok teljes szabadtartásban vannak... télen nyáron a völgy az ő istállójuk. Végül mutatok pár képet a meteorológusainkról... akik egyelőre nem tűnnek tévedhetetlennek. :-)Meggyötört munkaeszköz: 


Saját fotók...
Még ezernyi fotó lapul tarsolyomban és még több hozzájuk társítani kívánt gondolat. Na majd eljön azoknak is az idejük. Remélem azért élveztétek ezt a kis reggeli sétát. 


4 megjegyzés:

 1. Hány lovatok van? Számukra van egy fedett beálló, ami véd a széltől és esőtől? A fotók a felkelő napról gyönyörűek. Mozgalmas élet lehet a tanyán. :)

  VálaszTörlés
 2. Jelenleg egy a sajátunk, de 2-3 gidrán van általában. Van egy beállójuk, de nem használják, inkább az erdőbe húzódnak be. Tényleg mozgalmas... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Boldogok hogy ilyen jó gazdájuk van!..és szabadok!

   Törlés
 3. DE szépek a kopasz nyakú tyúkok!

  VálaszTörlés