2012. január 6., péntek

Meleg provence-i hangulat

Már régen mutattam nektek efféle hangulatképeket. Most rátaláltam egy régen összegyűjtött mappára (akkor még nem a blog végett mentettem el e képeket, így sajnos már a forrásukat sem igazán tudom) és arra gondoltam készítek belőle egy kis provence-i válogatást. Még nagyon sok van, de egy kellemes naphoz elég ennyi is. Jó nézelődést!

Nos, legyenek még hasonló képsorok?


5 megjegyzés:

 1. Szépek...jólesett...Naná,hogy legyenek még!:)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szép válogatás!Kérem, ha van köztünk építész vagy egyéb hozzáértő magyarázza meg miért nyílnak elsősorban az angolszász épületekben "fordítva" az ajtók, vagyis a szoba terébe mint az utolsó kép bal oldalán.Engem mindig zavar ez a jelenség, hiszen a belépő viszonylag hosszabb ideig nem tudja, hogy mi vár rá a szobában ha belép, csak ha már túl jutott az ajtólapon és hátat kell fordulnia a bennlévőknek, míg újra becsukja az ajtót.Biztos van rá magyarázat!Mariska

  VálaszTörlés
 3. Érdekes kérdés, észre sem vettem eddig. Ha tendencia, akkor valóban furcsa. Így biztosan nagyobb a meglepetés a belépőnek, vagy az intim szférát védik ezzel... :)

  VálaszTörlés
 4. Nálunk is igy van!befelé nyilik..ez azért hogy én benntről látom ha.."fokozatosan be akar jönni valaki.".meg nálam nem nyilhatna az előszoba felé..mert a folyósó túl keskeny!...:)

  VálaszTörlés
 5. Marta Kedves, nem helyhiány miatt van,miért nem az ajtó melletti falra nyílik az ajtó?(a fenti képen egy másik ajtóra nyílna az igaz) A fent részletezett problémám a bennlévőkre is vonatkozik akik szintén későn látják csak a bejövőt ha az ajtólap a helyiség közepére nyílik.Figyeljétek meg az angol filmeket ott sokszor mutatnak ilyen ajtókat!Mariska

  VálaszTörlés