2012. január 17., kedd

Szenvedélye a múló idő

Az alábbi képsor a francia Pascale Palun műhely-galériájába vezet bennünket. A teljes riportot itt találjátok. A képekhez csupán néhány gondolatot csatolnék. A tulajdonos a jelenben él... nagyon is. Mégis szenvedélyesen vonzódik azokhoz a tárgyakhoz, melyeknek története van, melyek a múlt egy darabját őrzik. Így talált rá a rozsdás drótokra, fémhuzalokra, mint leendő kézműves termékeinek alapanyagára. Tárgyainak valódi értékét az a belső szenvedély képezi, mellyel a filléres alapanyagokból csodákat képes alkotni. Sokszor az egészen apró dolgokban rejlik a titok...csak észre kell venni és élni vele. Ő megteszi ezt, s ez látszik galériáján is. Nézegessétek jó kedvvel!Képek forrása

7 megjegyzés:

 1. Szeretem azt a hangulatot amit ezek a képek árasztanak. Egyik-másik tárgyat jó lenne a valóságban is látni. Kösz, hogy megosztod velünk! A neved honnan van?

  VálaszTörlés
 2. Rendkívül kreativ a művésznő, a műterme/otthona(?)is nagyon tetszik, a sok-sok tárgy együtt mégsem tűnik zsúfoltnak egy kicsit dekadens inkább,a régmúlt idők patináját hordozó valamikor jobb napokat látott "úri kopottság"
  Mariska

  VálaszTörlés
 3. Szépen fogalmaztál Mariska. Én is megnézném közelebbről az alkotásokat, inspirálóak az biztos. A nevem? A feleségemtől kaptam, de jelentése elég összetett, nem szeretném most kifejteni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem egy férfi a művész?...szerintem a szemeid miatt kaptad a Csillagosit...(mert annyi minden szépet meglátsz...nekünk):))))

   Törlés
  2. Férfi egyébként, de a végeredmény számít, nem? :)

   Törlés
 4. Ezt-azt én is elhoznék innen, de a művész úr sem rossz!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez utóbbi ügyében nem tudok mit mondani. :)

   Törlés