2012. január 25., szerda

Etetés 2. rész

Nem túl gyakori pillanatnak lehettek most szemtanúi. A képek decemberben készültek, mikor a nyáj még háremekre volt bontva, s a fiatal jerkék "odabenn" voltak. Ezt a rövid időszakot leszámítva ezek az állaltok teljesen szabadon legelnek, takarmányt nem sokat látnak. Most az etetésükről láthattok egy képsort. Gyönyörű reggeli fények voltak, az aranyló napsugarak között szálló pernye látványa egészen különleges hátteret festett a jószágok mögé. No de a kosok már türelmetlenek... teljen bennük kedvetek!

Saját fotók, használatuk csak e forrás pontos hivatkozásával  megengedett.

8 megjegyzés:

 1. Köszi, birkák ugyan nálam nincsenek, de tényleg szeretem látni mások vidéki életét:)))

  VálaszTörlés
 2. Birkák? Azok nálunk sem. :) Régen a hagyományosan rackákat /juhokat/ tartó juhászok a külföldi eredetű merinó juhokat nevezték birkának, ami aztán általánosan elterjedt. De a mai rackatartó társadalom még figyel a különbségtételre. :-)

  VálaszTörlés
 3. Szép képek! Saját jószág?
  Ha visszaolvasok sikerül valamit megtudnom a gazdasági udvarról és esetleg merre vagytok? (Az látszik, hogy nem Hortobágy!) Laci

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Határozottan nem HORTOBÁGY!..gyönyörüek a képek!..Mikor láthatom már?,,,,

   Törlés
 4. Saját jószág az itt szereplő állatok mindegyike. A Mátra északi lábánál a Faluhely majorban. www.faluhelymajor.hu címen is láthatóak.

  VálaszTörlés
 5. Hát ez fantasztikus! Jól látom, hogy a rackák a kedvencek? Az a csacsi is igen fotogén.
  A majort mindenképpen meglátogatjuk, ha arra járunk. Bár az még bizonytalan. Laci

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük, szeretettel látunk benneteket. A nyáron szervezünk egy blogtalálkozót oda, örülnénk ha eljönnétek!

   Törlés
 6. Gyönyörűek, kedvem lenne megsimogatni őket. Egyszer nekem is volt hat báránykám, akiket cumisüvegből etettem, úgy neveltem. Amikor kivittem a kertre, (még nem volt bevetve,de zöld található volt) úgy kellett megszökni tőlük, mert jöttek mindig utánam. Nagyon szeretem őket,meg a kecskéket is. Aranyosak nagyon. A rackák meg főleg. De a másik is.

  VálaszTörlés