2011. szeptember 20., kedd

Shabby chic hangulatok egy régi ismerőstől...

Emlékeztek erre a házra? Az első bejegyzéseim között találkozhattatok már vele. Most ebből a házikóból hoztam képeket, egészen apró részletekről. Nem a tökéletessége végett, épp az ellenkezőjének okán... mert a maga egyszerűségében, kopottságában jó végignézni ezeken a tárgyakon, bútorokon... különösen egy ilyen kopottas őszi napon. 


 Képek forrása
Érdekes ez a stílus. Ha nem lennének kopott, repedezett, "lepukkant" állapotban ezek a tárgyak, hanem csillogna-villogna minden, akkor merő giccs lenne az egész, mint valami émelyítő cukormáz. Így viszont más. Van valami életszerű ebben a "mesterkélt idillben", ott van benne az elmúlás lehetősége, de még inkább a múltból való eredeztetés. Mintha egy ábrándos visszatekintés lenne a múltba, ahonnan csak a szép dolgokra akarnánk emlékezni. Minden esetre nekem tetszik, néha jó elmerengeni e képek között...  

3 megjegyzés:

 1. Nagyon tetszik!!!
  Szia
  Ambrus Ágnes

  VálaszTörlés
 2. Már ez a mondatod tetszett és tetszik: "különösen egy ilyen kopottas őszi napon. "--valóban ilyen nap van. Szép megfogalmazás..)
  A többi szavaddal is egyetértek: ha csili-vili lenne, akkor giccses.Így viszont "ábrándos visszatekintés a múltba."
  Egy bánatom van: a férjem nem szereti a kopottas tárgyakat,mindent fel akar újítani.:(Azért megegyezünk.1 évet vártam rá,míg a fürdőszobába beraktam a kopott kis asztalt és beleegyezett.:)))

  VálaszTörlés
 3. Milyen jó hogy láttam ezeket a képsorokat:megszületett az ötlet..hogy mit tegyek a legrégebbi kisszekrénykém ablaküvegei helyére..:Tyúketrecrácsot!!!amit itt is látni...:)

  VálaszTörlés