2011. szeptember 25., vasárnap

Alpesi otthon a régi vadászházban

A régi alpesi vadászház Annecy közelében található, csodás hegyi környezetben. A tulajdonosok a régiségvásárok és bolhapiacok nagy szerelmesei, ezt tükrözi a lakásbelső is.A régi kerékpár 40 éve szolgálja a családot.


A fogason régi kiránduló bot és táska lóg, az öreg kabát mellett. Alul a svájci hadseregből származó táska.


 Az ebédlő fűtését ezzel a kályhával oldják meg.


A kályha helyén egykor szabad tűzhely lehetett, ezért a mennyezeten a szikrafogó a sarokban.


A konyha is el van látva régiségekkel, egykori boltocskák, hentesüzletek eszközeivel.


A nappalit ez az öreg kandalló fűtötte.


Az ebédlő hangulatát is a kő és a fa együttese határozza meg. A falat díszítő vásznak a ház asszonya festette.


A fatároló régen még jobb dolgokat rejtett...


Az harangvirág alakú lámpák és az ágak csodás összhangot képeznek, este pedig a falra vetődő árnyékban lehet gyönyörködni.


A fürdőszobában a zöld szín dominál. Találhattok itt egykori fodrász kellékeket is.


A másik hálóban is láthattok régiséget, egy öreg motollát. A vastag fabelső jól tartja a ház melegét. A szekrény hagyományos motívumokkal festett...

Képek forrása
Messziről sugárzik az otthonból a hagyományok szeretete, ami nem hivalkodó, nem nyomja el a ház báját, hanem kiemeli azt. Nektek hogy tetszett?

6 megjegyzés:

 1. hát én egyből ideköltöznék :D

  VálaszTörlés
 2. C'est un coup de foudre!!!!!!....Hogy hogy tetszik?...Imádom!!!!!az én stilusom....

  VálaszTörlés
 3. Csak ketten mondtátok, mondom én is, nagyon tetszik! :)

  VálaszTörlés
 4. Igaz szeptemberi a bejegyzés,de én azért írok ide.Tavaly jártam Zabolán ott is van egy alpesi kis ház.Gyönyörű,mint ez is itt.A régi istállóból fogadó van kialakítva,múltbéli bútorokkal,múltbéli hangulattal.A Mikes család ott él a birtokon,kedvesek,közvetlenek,barátságosak.A kiszolgálás az erdélyi asszonyoktól fenséges!Ha tehetitek egyszer látogassatok el oda,utazás vissza a múltba.Én az idén biztos visszatérek egy pár napra oda,mert aki egyszer ott jár mindig vissza vágyik!:)

  VálaszTörlés
 5. Az alpesi otthonról eszembe jutott egy nekem nagyon tetsző film: Heidi. A svájci Alpokban játszódik, ahol a a kislány idős nagyapja él, csodálatos helyen, távol mindentől, egy valódi alpesi faházban, a természettel nagy harmóniában. Ide kerül Heidi is, akit szintén nagyon elbűvöl ez a környezet...
  Talán ennek a filmnek a hatására vágyom én is mindig, legalább egy nyaralás erejéig, hasonló helyen eltölteni egy kis időt. Ausztriában is vannak a hegyekben elszórtan hasonló hegyi kunyhók, ahol nincs villany és víz is csak a forrásból. Tehenek legelésznek ott is, ahol egyáltalán nem számítunk rá. Viszont annyira népszerű náluk is ez a fajta kikapcsolódás, hogy a komfort nélküliség ellenére még ezek is drágák a mi pénztárcánkhoz.

  VálaszTörlés
 6. Persze a Fekete Erdő Brinkmann professzorának összkomfortos házikójában is el tudnék éldegélni!
  Zsuzsu

  VálaszTörlés