2011. szeptember 6., kedd

Egy igazi angol cottage

Egy hatalmas angol cottage-ra látogatunk ma el. A fő épület egykor vízimalomként szolgált, ebből már sejteni lehet, hogy gyönyörű épületről lesz szó, ami egy káprázatos tó partján áll.... és így is van. Sok efféle épület van hazánkban is, legtöbbjük elhagyatottam áll, pusztul. Na de járjuk körbe a birtokot!
Jó egy kicsit megpihenni... különösen jó a vízparton. Kevés dolgot ismerek, ami jobban meg tudja nyugtatni a szememet és a lelkemet mint egy sima víztükör. Ha itt körbenéztek, akkor a hatalmas parkot láthatjátok és néhány melléképületet. Mindjárt megyünk is tovább a kertbe. Előbb ház körül mutatok egy igazi cottage gardent, majd megmutatom az igazi kincsét e helynek!

Na már itt is vagyunk, itt lesz cottage az óriási birtokból. A képek több évszakból valók, így kevéssé látszik a veteményes kert gazdagsága, de nem is ez számít, hanem, hogy VAN! Ahogyan állatok is vannak. És üvegház is...


Végezetül kisétálunk a parkba, ahol van egy természetbeolvadó teniszpálya, pompás bírói paddal. Egy ilyen helyen jókedvvel kel föl az ember reggel játszani egy kicsit. Maga  a park egy hatalmas angolkert, tele zuhatagokkal és egyéb izgalmas kiegészítőkkel! 
Képek forrása

Remélem sikerült föltöltődni a séta során. Hatalmas ez a birtok, de mindennek meg van a helye és funkciója. Boldog lehet, aki egy ilyen helyen él... és mi is azok vagyunk, hogy láthattuk!

4 megjegyzés:

 1. Irtó érdekes részletek vannak fotókon. Még egy valószínűleg szépséges kancsót is láttam az egyik ablakban. A bírtok gazdasági része ragadott meg leginkább. A baromfitartás kifejezetten tetszett.
  Rendezett, kulturált. A gazdasági épületek úgyszintén. Az én lakóhelyemen a "termelő" része az udvarnak nincs ennyire rendben. Kár.

  VálaszTörlés
 2. az angol vidék a szívem csücske,igen,boldog vagyok,hogy láthattam,köszönöm

  VálaszTörlés
 3. Szivem csücske...akár én is mondhattam volna...a boldogság itt van elrejtve az ódon falak mögött,a borostyánok és vadszőlők alatt...a kert és birtok nagysága az ami megnyugtató,a víz közelségével együtt,a bevillogó napsugarakkal .....akár egy filmjelenet is lehetne...akik itt laknak..SOSEM HALNAK MEG!!!!!Köszönöm!Még most is élnek!!!

  VálaszTörlés
 4. Látom többetekkel egyezik az ízlésünk! Ennek pedig igazán örülök! :)

  VálaszTörlés