2011. szeptember 17., szombat

Az elhagyott falu

Ma fölkerültek a közösségi oldalra a "Legszebb vidék..." c. játék első heti képei. Nagyon örülök a képeknek, rengeteg érkezett és remélem, hogy még sokkal több fog érkezni. Szüksége van rátok a magyar vidéknek! Miért?

Mutatok egy képsort, ami egy faluról szól...

Képek forrása
Vajon ki fog emlékezni erre a falura? Akar-e majd valaki emlékezni? 

Mit láttok a képeken? Én azt látom, hogy valakik egyszer kétkezi munkával fölépítettek valamit, valakik éltek benne, valakik otthagyták és valakik kifosztották... most üres. A mai magyar közvélemény szerint a "valakik kifosztották" - jelenti a vidék problémáját. Pedig a probléma ott kezdődött, amikor még "valakik éltek benne". Számos falu van ma az országban, amiben "még élnek", de már nem építik. Sem a házakat, sem a közösséget... csak élnek, ahogyan ma a világ megköveteli. De tényleg ilyen követelőző ez a világ, hogy másképpen már ne is lehessen gondolkozni? Én tudom a titkot... nem az. Mindig van választás.

Ha részt vesztek a játékban, fényképeitekkel egy olyan kultúra emlékeit gyűjtitek össze, amelynek értékei átsegítették az akkori embereket és közösségeket a legnagyobb tragédiákon is. Erre kell fölhívni a figyelmet és akkor nem marad meddő ábrándozás a temérdek jó példa, melyet nap-nap után láthattok. De ezért tenni kell... kérlek hát benneteket, tegyetek.4 megjegyzés:

 1. Szivfájditó !..ilyesmiben volt részem a napokban..le fogják rombolni...még jó hogy meg vannak örökitve....Hátha valaki megmentené!Az a szomoru hogy sorsára hagyták....nagyon sokat kellene változnia a mentalitásnak....az emberek azt sem tudják mi az Műemlék...Bezzeg KŐSZEG...ott minden él!!!!...Hátha segitünk mi is ahogy csak tudunk...

  VálaszTörlés
 2. Szeretem az ilyen fotókat :)

  Az avitt valóságnak is vannak szépségei.

  Annakidején volt egy ilyen házam, majdnem így nézett ki kiinduló állapotában :) Sőt: azt hiszem pontosan így :)

  Utána felújítottam, és olyan csodás lett, hogy még a tv-ben is szerepelt :)

  Jajj, hogy hiányzik a házikóm :)

  Bár a mostanit imádom.. csak még vár rá egy alapos felújítás.. valamikor a messzi jövőben :)

  VálaszTörlés
 3. Kis segítséget kérnék, ez hol található?

  VálaszTörlés