2011. szeptember 19., hétfő

Igazi meseerdő 'Britanniából...

Anglia híres tölgyesei sok írót ihlettek már meg. A párás, csapadékos időjárás különleges növénytakaró kialakulását tette lehetővé, a párázó erdő képe pedig olyan misztikummal bír, amely évszázados legendákat, hiedelmeket szült az Brit-szigeteken. Ma a hobbitok földjén maradunk és megmutatok egy erdőt, mely minden bizonnyal inspiráló hatással volt az apró lények idelátogató szülőatyja, J.R.R. Tolkien számára is.


Képek forrása

Olyan szabadságot árasztanak ezek a képek. Már alig várom, hogy kimehessek a kedvenc erdőmbe. Ilyenkor különösen szép tud lenni egy nagy séta a családdal. De fogadjátok meg azt is, amit már írtam korábban, egyszer kerekedjetek föl egyedül és vágjatok neki az erdőnek. A ma embere fél egyedül lenni a természetben, de fél szembenézni ezzel a gyávaságával is, talán még lelkiismeretfurdalása is van, kellemetlennek érzi, így hát elkerüli. Telefon nélkül el sem indul, mert nem meri elvágni a kötődéseit. Tegyétek meg, induljatok el térkép, iránytű, túlélőfelszerelés és telefon nélkül! Ne turistaúton menjetek, hanem csak úgy, szabadon. Figyeljétek, hogy merre mentek, figyeljétek a természet jelzéseit! Ha ezt teszitek nem tévedtek el és mivel csak a környezetetekre összpontosítotok, megszabadultok minden hétköznapi gondtól, felfrissül a test és az elme egyaránt. Aztán visszagyertek nekem! :)
4 megjegyzés:

 1. Hát igen,én most jöttem vissza!Képzeletbeli erdei sétámból...amely a BUROK_VÖLGYBEN volt...a képek hatására..mert nagyon hasonlit..Ehhez hasonló táj van ott is ,a BAKONY szivében!!!!hason csuszva tettük meg,talán nincs ennyi szikla..de aki meri..látogassa meg..CSODASZÉP!Fokozottan védett terület!!!ha az ember csak ugy mászkál az erdőben..vegyen egy pontot pld egy magas fát,jegyezze meg..és garantáltan visszatalál....Ki van próbálva!!!

  VálaszTörlés
 2. Mese gyermekoromból! Én ezt éreztem e képek láttán! Elvarázsolt a hegyek, völgyek szépsége, pedig van belöle részem bőven itt a Bükkben is! Mégis: gyönyörű volt végignézni e képeket!Nagyon szép ez a blog!!!! Buba

  VálaszTörlés
 3. Hegyek,patakok,mohák,páfrányok....rétek..mindez gyönyörű......

  VálaszTörlés
 4. Gyönyörű bizony... az erdőt csak felidézni lehet képeken, de az még nem erdő, csupán impresszió. Az erdő csak akkor létezik, amikor ott van benne az ember és figyel... Erre mindig jó visszaemlékezni. Szerencsére itthon is gyönyörű erdeink vannak, egyik szebb mint a másik!

  VálaszTörlés