2011. szeptember 2., péntek

Egy harmatos kert az ébredezőknek

Egy csodálatos keret mutatok most nektek, melyet inkább nevezhetnénk parknak. Monumentális, tökéletesen megkomponált...inspiráló. Kertészek serege kellhet egy efféle birodalomhoz, így mi akár szerencsésnek is mondhatjuk magunkat, nekünk már csak gyönyörködni kell... azt pedig lehet!


Itt aztán van helyük a sásliliomoknak, tudnak terjeszkedni s pompázni. A mi zsebkendőnyi udvarunkon 16 féle   sásliliom próbál helyet találni a növekedésre, egyenlőre kevés sikerrel. Ők a feleségem kedvencei, aki szenvedélyes gyűjtő lévén aligha áll meg ennyi változatnál... na ez lenne az Ő terepe!  


Különösen tetszik ha efféle különlegességet látok egy parkban/kertben. Itthon valószínűleg ortókapával rontanának neki. :)


Képek forrása

A boldog tulajdonosok. Úgy gondolom én is elégedett lennék magammal, ha egy ilyen kertem lenne. :)6 megjegyzés:

 1. Én is boldog lennék ha ilyen kertem és hozzá kertészem is lenne. Egy ilyen karbantartása több emberes feladat lehet. Az enyém csak 1200 m2 de nem bírok vele.
  A vesszőből font ülőke csodás.

  VálaszTörlés
 2. Szépséges,de én is úgy vagyok ,hogy örülök,ha a picinyke kertünket széppé tudom varázsolni!

  marta-nak van blogja? 1x írta Neked,hogy a fotóit meg lehet nézni, de nem találom.:(

  Rendszeres vendéged leszek,nagyon örülök a blogodnak!!!!!!!
  Tegnap férjem hazaállított egy kidobott szépséggel: egy hatalmas tükörrel.Kicsit rendbehozatja, bár én félek,hogy túlságosan. Mérnökember, nem éppen a koptt stílus híve.:)

  VálaszTörlés
 3. Azt javasolom,tegyük össze amink van..és vegyünk közösen,a blogosok egy ilyen kertet..ott aztán tarthatnánk blogtalálkozókat!...de szavazzuk meg ..ki legyen a kertész!...:)a kerti partit én vállalom:)

  VálaszTörlés
 4. Bizony nem kis feladat rendben tartani egy kertet. Aki igazán szereti, annak nincs az a kicsi kert, amiben ne találnak mindig valami tennivalót. :)

  VálaszTörlés
 5. Ami Mártát illeti, saját fotótárai vannak, telis-tele saját fotókkal, amiket szerintem szívesen megoszt, ugye? :))

  De ezenkívül van még neki más is... hatalmas szíve, rengeteg jó ötlete és páratlan kreativitása! Első olvasóm, segítőm, támogatóm, aki hisz abban, hogy ezeket az értékeket népszerűsíteni kell a mai világban, el kell juttatnunk a lehető legtöbb emberhez, mert ha MI nem tesszük ezt meg, az unokáinknak már esélyük sem lesz...

  Remélem egyre többen leszünk, akik hisznek ebben! Szeretettel üdvözöllek ezért téged és a többi kedves regisztrált olvasót is és kérlek benneteket, tegyünk együtt a közös értékeinkért!

  VálaszTörlés
 6. Márti de jó ötlet, benne vagyok egy közös kertbe, kertész ugyan nem tudok lenni, de csodálni szívesen megyek bármikorbárhovakertbe:))))

  VálaszTörlés