2011. szeptember 30., péntek

Kalotaszeg falvaiban...

Egy kalotaszegi faluban jártam, Magyarvistán. Most két házat mutatok meg, mindkettőben egy-egy öreg néni lakik. A házak hangulata magával ragadó, noha az elmúlásra emlékeztet. A roskatag kerítés, az öreg gyümölcsfák, a faragott kapu, a rakott kőfal... mind - mind az egykor virágzó falusi kultúra emlékét őrzi. A másik udvar egy 86 évis néni birodalma. Egymaga gondozza a kertet, a virágokat. Irigylésre méltó kert. A szomszédasszony esténként átjön beszélgetni... ahogy mondják, televíziót nem nagyon néznek, arra nincs idejük. A falusi pletykák elég izgalommal és érdekességgel szolgálnak - na persze ezt már nem ők mondták. :)

Saját fotók, csak a blogra hivatkozva használjátok!

Nos, szeretnétek nyolcvan év fölött egy efféle kertet? :)
4 megjegyzés:

 1. Az első ház magával ragadott,azt még mindig elfogadnám.Látod a kapu még áll,bár a kerítés már dülöngél.

  VálaszTörlés
 2. Ugye hogy mindenki magyarul beszél?....Tetszik nekem az a patak is amely átszeli a falut...a kőépitmények pedig ..MÉG léteznek...Örülök hogy ott voltál...:)dimbes-dombos vidék,vonzó...kedves,emberi..az öreg néni aranyos kis dizájnos virág-gyüjteménye pedig elragadó,és..MEGHATÓ..egyúttal!!!!

  VálaszTörlés
 3. Igen, különleges atmoszférája van mindkét háznak... ahogyan az öreg házaknak mindig. De az elhagyott házak hamar elvesztik ezt... akár mennyire roskatag is egy viskó, érződik, hogy laknak benne.

  VálaszTörlés
 4. Igen, mindenki beszél magyarul. Magyarvista a kőfaragásból él, hatalmas házak vannak a településen, mégnagyobb pajtával, mind-mind kőből emelve.

  VálaszTörlés