2011. szeptember 21., szerda

Hajnalodik Erdély fölött

Van ezen a mi kis faluhelyünkön egy Mártánk. Első biztatóim és támogatóim közül való, aki fantasztikus képességgel nyúl a magyar vidéki érzést tükröző forrásokhoz. Szinte vonzza azokat. Tegnap este, mikor küldött egy linket, elakadt a szavam. Olyan képsort mutatott, amit meglátva zakatolni kezdett a szívem, szinte kapkodtam a levegő után. Elaludni is alig tudtam, hosszasan tűnődtem, hogy hogyan is mutassam meg nektek... mert ezt a képsort minden magyarnak látnia kell! 

Látni kell, mert olyan szuggesztív ereje van, ami lángra gyújtja a magyar lelkeket, megdobogtatja a magyar szíveket! Nincs az a kőszív, mely ellenállna e látványnak... összeroppantja s finom porrá őrli azt. Annak az útnak a porává, melyen évszázadokon át magyarok jártak, s járnak még ma is...
 Képek forrása itt és itt.Nehéz megszólalni ezek után. Éreztetek valamit a képeket és a videót nézegetve? 

Kérek mindenkit, akinek tetszett a bejegyzés, az ossza meg, tegye közzé!

10 megjegyzés:

 1. Gyönyörű vidék, de nem szeretnék ott lakni. Kirándulni, nézelődni, utána hazamenni azt igen. Egyébként fantasztikus látvány!

  VálaszTörlés
 2. ...Aki érzi a köd illatát,a napsugarak ragyogását,a harmatos fű hűvös érintését,a lankás dombok váltakozását,és a gyönyörű kék eget...a világmindenséget..a helyet ahol megállt az idő..az a CSILLAGOS-(I)..eget is tisztábban látja..ée elgondolkoztató..hogy az emberek MIÉRT NEM ÉRZIK EZT GYAKRABBAN?...mert nem állnak meg,nem figyelnek tudatosan..csak mennek,mennek..ée (EL)mennekmellette.. ebben a ROHANÓ világban...

  VálaszTörlés
 3. Csend, béke és nyugalom. Hát nem erre vágyunk? Én nem érzem úgy, hogy nem tudnék ott élni-nagyon is tudnék! Tudjátok ha a tengert látom is megkap vmi, de ott érzek a nagy víztömegtől vmiféle fenyegetettséget (egy okos pszichológus biztosan meg tudná magyarázni miért). Na ezt itt nem érzem. Sőt! Inkább úgy érzem, hogy a hegyek, dombok között menedéket találnék és megvédenének...

  VálaszTörlés
 4. Fantasztikus!!!
  Megosztottam, hogy minél tőbb ember csodálhassa és... élje át azt a felemelő, vágyakozó érzést, amit most én.
  Köszönöm az élményt! :)

  VálaszTörlés
 5. ez hihetetlenül gyönyörű
  kicsinek érzem magam e hatalmas csoda mellett

  VálaszTörlés
 6. Mikor indulunk?
  Eddig egy hely volt életemben, ahol azt mondtam, hogy "hazaértem", ha azt mondanák, hogy mától itt kell élned, boldogan vállaltam volna. Ez Pusztina volt. (Mondjuk nem Erdély, de közel áll hozzá.)
  Erdélyt pedig akárki fotózza, akár tél van, akár nyár, akár köd, akár napsütés, akár hajnal akár este, mindig összetéveszthetetlenül elárulják, hogy Erdély. És elmondhatatlan bizsergés indul meg belül.

  VálaszTörlés
 7. Úgy látom igazolást nyernek szavaim, ezek a képek hatnak ránk, megindítóak. Sokan mondják manapság, hogy frusztráltak, stresszesek, depressziósak... nyugtatókhoz, mesterséges szerekhez nyúlnak, miközben ilyen helyek vesznek körül! Pár nap egyedüllét egy ilyen helyen és új ember születik... a Kárpátok a mi Tibetünk is lehetne, ha ismernénk.

  VálaszTörlés
 8. Most voltam ott egy hétig, nem győztem csodálni Székelyföld mesés tájait.Nekem is ott az otthon, bár nincs lakhelyem, mert eljöttem 17 éve. Azóta nincs otthonom, egy évben egyszer hazajárok.Hogy túlélek itt.

  VálaszTörlés
 9. Mesebeli a táj egyszerűen lenyűgöző! Én bizony máris költöznék oda ha tehetném!

  VálaszTörlés
 10. Álomszép képek,gyönyörű környezetben!Ilyen békés környezetben szeretnénk élni.

  VálaszTörlés