2011. augusztus 11., csütörtök

Vászon a házban - egy csipetnyi múlt a jelenben

Nagy rajongója vagyok a régi anyagoknak, nem csak a szőtteseknek, hímzett textileknek, hanem az egyszerű vásznaknak, zsákoknak, "rongyoknak" is. Szerintem ragyogó kiegészítői lehetnek a legtöbb lakásnak. Valahogy ezek a régi anyagok mintha még egy utolsó fonál, utolsó kapocs lennének a múltunk és jelenünk között. Szeretném ha ez a kapocs minél tovább megmaradhatna, ezért e bejegyzés. Nem csak én szeretném ezt, tudják ezt Norvégiában, Franciaországban, Olaszországban és világ minden táján. Mindenféle képek következnek, mindenhonnan... csak a hangulat számít, amit közvetítenek...

Tudjátok, hogy a legtöbbünk szüleinél, nagyszüleinél még vannak ilyen vásznak? Érdemes szétnézni és megőrizni amíg lehet, akkor egy lépéssel mi is előrébb leszünk a lakberendezésben, egy kapoccsal pedig erősebbek saját múltunkhoz való viszonyulásunkban. 


5 megjegyzés:

 1. Igaz milyen jó kombináció:kék farmer,homokszinü blüzzal!Én azt hiszem innen ered eza szinösszeállitás:Kopottkék,lenvászon,..szőttesek...Multkor Torockón(Erdélyben)voltunk..és :)csak Úgy ..bekukucskáltunk egy ilyen üzletbe...Hát...nem lehetett onnan kicipelni..a textiliák voltak a klegszebbek:anyagok,szőttesek,blúzok,ruhák,gyönyörü szőttesek...Nagy diadalmasan vettem is egy szép blúzt,különleges ekrü szinben...:csipkerátéttel..Mit gondoltok?..szűk volt...Megoldottam,oldalába csipkét varrtam..azzal jó lett..azóta eza KÜLÖNLEGES ÜNNEPLŐM..és farmerszoknyával hordom!Két ilyen régi szőttes anyagom van...nem csak hogy szépek,kincsek..de fantasztikus az ILLATUK!...éveken át érezni ezt a pamut-illatot!!!Én is imádom őket...több konyhatörlőböl,egy kis csipkebetéttelgyönyörü abroszokat ,ágytakarókat lehet barkácsolni..persze ugy..hogy a régihez hasonlitson!!!!:)

  VálaszTörlés
 2. Imádom :))) a stílust a színeket az anyagokat !!!

  VálaszTörlés
 3. Odavagyok értük!!!!Elgyengülök tőlük.:))) Ezekre vadászom én is.

  VálaszTörlés
 4. Éppen az elmúlt hét végén tettem ki nagyanyám vászontörülközőjét a konyhába. Eszembe jutott, annak idején ebbe törülköztünk, most használatba vettem én is. Készültek fotóim, de otthon vannak a saját gépemen.

  VálaszTörlés
 5. Nincs rá szó.... Nézek és hallgatok, és gyönyörködöm!

  VálaszTörlés