2011. augusztus 8., hétfő

Ünnep a kertben, dekoráció az ünnepen

Rendben, elárulom, tegnap volt a kislányunk keresztelője. Az ünnepelt átaludta a szertartás nagy részét, délután pedig nagyon tetszett neki, hogy mindenki vele szeretne játszani. De amiről írni szeretnék, illetve képeket mutatni, az a helyszín, ahol ezt a kis családi ünnepet tartottuk, illetve annak díszítése. 

Az idő kedves volt velünk, így sikerült a tervünk, a kertben ünnepelhettünk. Azt szerettük volna, ha a család az egész udvarunkat betölti, nem pedig egy kötött helyen, egy hosszú asztalnál ül mindenki. Ennek érdekében az udvarunk legvégén állítottunk föl egy svédasztalt előtte egy étkezőrésszel, az udvar közepén volt az italos asztalka, elől pedig a házunk teraszán és a nyitott előtérben a süteményes asztal. De mutatom a képeket...


A hátsó svédasztal, még terítés előtt. Szeretem a természetes anyagokat és mindig nagy kihívás abból dolgozni ami kéznél van. Hiszek benne, hogy MINDENBŐL alkotható valami, ami éppen akkor még szebb és hasznosabb lehet. Íme az asztal hozzávalói. 2db régi festőbak, 3db léc, néhány régi tetőcserép. A végeredmény természetes, antik, emberközeli... 
Nem szerettünk volna, ha a kert "éttermi hangulatot" áraszt, hiszen nem ezért választottuk helyszínül... így az asztal alatt olyan tárgyakat helyeztem el, mellyel hangsúlyosabbá válik a helyszín atmoszférája.


Az udvar különböző pontjainak díszítését egységessé tette, hogy mindenhol ugyanazokat a textileket és virág alapanyagokat használtunk. Különböző szárított termések, növények, apró rózsabimbók hozták összhangba az elegánsabb virágokat és puritán berendezési tárgyakat.


Az udvaron a két fő virágtartó egy bádogvödör és nyírfakéregből készített kereszt volt. A virágokat nagyon szerencsésen sikerült kiválasztanunk, így szinte csak annyi dolgom volt, hogy elrendeztem őket a vödörben, illetve a kereszt alakú tartó szivacsaiban... Gyönyörűek ezek a rózsák! Nem is kellett melléjük sok más virág, pár eukaliptusz levél, macifű... ünnepélyesek és elegánsak.


Mutatok egy kis ízelítőt a terített asztalból is, bár az az igazság, hogy teljes pompájában nem sikerült lefényképeznem, annyian álltak körülötte. :) A menü maradjon a mi titkunk, bár a képeken láthattok pár csemegét.
Az étkezőasztal díszítésében kicsit hangsúlyosabbá tettük a lila színt, Hibiszkus virágokkal és szalagokkal. Ezzel próbáltuk oldani az alapvetően őszies hatású terítést... ami a mostani időjárásnak meg is felelt.


A szomszédok felől a teret rendhagyó módon törtük meg... ide került egy ruhaszárító kötél, rajta hármunk egy -egy ruha garnitúrájával.Végül az előtér és a sütis asztal. Ja igen, ezt a tükröt pár napja vettem potom pénzért, csak nem volt időm lefotózni. Ide is alkalmi asztal került, boroshordókból és egy üveglapból.

Remélem nektek is tetszettek a képek és egy kicsit éreztétek a hangulatát a mi ünnepünknek! Az alsó képen látható sütit pedig próbáljátok ki... csokoládés mascarpone-rolád... feleségem mindenkit levett vele a lábáról. :)

5 megjegyzés:

 1. Szóval...nekem nagyon tetszik!Itt a mai magyar országon... :) Külföldi oldalakon látni ilyet,dehogy nálunk ne hökkentse meg a vendégeket..? Az nagyon jó és dicséretes!Gratula! :)

  VálaszTörlés
 2. ...és a keresztelőhöz külön gratulálok! Jó egészséget és sok boldogságot kívánok!... :)

  VálaszTörlés
 3. Azt hittem én leszek az első ..aki gratulálhatok...de még most sem késő...tudtam én ezt már rég..és tudom..hogy már rég a szivembe zártalak Titeket...azért AMIÉRT!!!!!olyanok vagytok AMILYENEK!!!!!!..és ez nekem nem hogy tetszik..hanem NAGYSZERÜ....sztem én is igy tettem volna!!!...ami tetszik hogy kecskesajt,vagy juhsajt,olivabogyó..és más termék mind saját,bió...nagyon szépek a pohárbatett virágok,a terités,a szinek..meg az hogy nincsenek GICCSEK HURRÁ!!!!!...na ..az a vendég akinek ez mind NEM TETSZIK...ne menjen többet!!!!Én extázisban vagyok..és még attól is hogy a párom szedett egy csomó vargányát...:)és a pici leányt meg szüleit külön is ..:)

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szép, ízléses, a szép ünnephez méltó!

  VálaszTörlés
 5. Húha... nagyon örülök, hogy nektek is tetszik, köszönjük szépen az elismerést és a jókívánságokat is! Jó olvasni soraitokat... nagyon sok erőt ad, köszönöm!

  VálaszTörlés