2011. augusztus 22., hétfő

Hőlégballonnal...

Tegnap délután fölbukkant az égen egy hőlégballon. Majd még egy és még nagyon sok. Rögtön fölötlött bennünk a tavalyi világbajnokság emléke, illetve a születésnapom. Na de ne szaladjunk ennyire előre. Hogy jön ide a hőlégballonozás? Mi köze a vidéki élethez?

Mi jut eszetekbe ha fölnéztek az égre és meglátjátok a hőlégballonokat?

Nekem gyermekkorom meséi, játékai, álmai, mikor arról álmodoztam, hogy egyszer majd én is ilyennel fogok repülni. Úgy érzem, hogy csak egy mesében lehet ilyen az égbolt és abban a mesében a földön is csak jó dolgok történhetnek. Nyugalmat és békét sugároz... megerősít benne, hogy lehet ma is szépen, nyugalomban, boldogságban élni... repülni a természetben, szárnyalni az álmaink közt. Ezért e bejegyzés.Tavaly a születésnapomon megadatott, hogy az égbe emelkedhessek. Meglepetés volt, a feleségem ajándéka. Titokban intézte, olyan boszorkányossággal, ahogyan csak egy nő tudja. :) Sosem fogom elfelejteni... mikor kiléptem a házunk elé, nem hittem a szememnek! Egy zsebkendőnyi területen ott állt egy hatalmas hőlégballon! 

Hihetetlen érzés volt elemelkedni. Azt hittem furcsa lesz, de legnagyobb meglepetésemre nem. Épp olyan nyugodt és kellemes érzés, mint a látványa... pont mintha egy fonott kosár lassan fölemelkedne. Biztonságos és csodálatos, a látvány pedig... ezt nehéz lenne szavakkal leírni.

A leszállás előtt izgatottak voltunk, de mint később kiderült semmi okunk nem volt rá. Ahogyan elemelkedtünk, úgy értünk földet is. A landolás után pedig tiszteletbeli hőlégballonossá avattak bennünket. :)
Ha egyszer tehetitek, próbáljátok ki! Örök élmény lesz, erre szavamat adom. Addig pedig mutatok még képeket és egy videót, amik újabb érzéseket, emlékeket idézhetnek, vágyakat gyújthatnak... :)

Kép forrása

Alsó képek forrása1 megjegyzés:

  1. Jó hogy már lennt vagytok!" dolog van amire sosem csábulnék:ez az egyik..a másik a vadvizi evezés..pedig szeretem a szépetBiztos szép látvány fenntről...Én is láttam a Radnai Havasok felett 3 siklóernyőst...de ott már kapunk egy kis izelitőt..a magaslatból..mert van sifelvono..kötélpálya...Csak először izgalmas mikor felszállsz..aztán már okés...:).

    VálaszTörlés