2011. augusztus 31., szerda

Reggelihez készülve

Mikor a magyar vidéki stíl' nyomában bolyongok, újra és újra a shabby chic stílus az, amelynél azt mondom, igen ez az a hangulat. Nem csak azért mert kopott, hanem mert emberközeli, az ember pedig ebben a stílusban természetközeli. Ránézek az alábbi konyhára és a gyerekkorom jut eszembe, nagymamám nyárikonyhája, vagy egy elképzelt parasztház mai belseje. A "tányéros", a "dikó", a hokedli... ti nem érzitek itt otthon magatokat?

Képek forrása
Tényleg kíváncsi lennék, vannak emlékeitek, amik e képek láttán idéződtek fel?

8 megjegyzés:

 1. nekem nem régi emlékek ezek, két hete jöttem haza nagymamámtól, akinél még minden a régi :) a dolog jó és rossz értelmében is. Mert minden felújításra vár ugyan, de nekem jó érzés ott lenni. Ott ugyan nem ilyen fehér minden, sok a piros is, de megvan a hokedli, stelázsi, daráló... :)

  VálaszTörlés
 2. Én pedig ezt a feelinget hoztam vissza a "boszorkánykonyhámba"...Képesek voltunk határon áthoznia mama asztalát 4 székkel...ami eredetileg fehér,zöld,rózsaszinü...majd nálam zöld festést kapott!ha meghagytam volna a rózsaszinüt..akkor sarkainál már "shabbyChic" lenne..mert kopottsa,zöld kandikálna ki !!!:)Mindent összegyüjtöttem ami régi:szita,szűrő,Nagy zöld zsirosbödön,tejeskandli,fémből,zománcozott(abban tartom a bodzát)...akkor tökgyalu,mákdaráló..és persze rengeteg kosár!!!!Volt olyan is ..aki azt hiszi..Hűha ..ráférne egy modernizálás..de olyan is aki azt mondta:"EZ AZ::amit rég keresek..régi konyha"..köcsögök,tányérok,kannák,fakanalak...és ez volt az a megjegyzés ami tetszett...:!A tányértartót viszont szivesen fogadnám...

  VálaszTörlés
 3. Nekem nagyon tetszik, de az egésznek van egy fals érzete. Látszik, hogy egy dekoratőr keze munkája nem pedig egy valós hús vér család lenyomata. Kopottas, de túl tökéletes.

  De mindazon álltal nagyon szemet gyönyörködtető a blogod. Gratulálok!
  Üdv: Bori

  VálaszTörlés
 4. Ez nem túl tökéletes..egyszerüen a vidéki háziasszony RENDET csinált!!!!..és tiszta minden..nekem tetszik!..

  VálaszTörlés
 5. Érdekes amit írtok, többen is éreztek benne valami mesterkéltséget. Ez egy blogger hölgy konyhája, akinek legutóbb a boltját is megcsodálhattátok itt. Ő tervezte és rendezte be... részben szakmája is, talán ezért sem tűnik annyira spontánnak, élethűnek.

  VálaszTörlés
 6. Nagyon sok munka, odafigyelés és szeretet...

  VálaszTörlés
 7. Ó, a hokedli!!!!!!mennyire a szívemhez nőtt és eltűnt.:( Mit nem adnék egy fiókos hokedliért!!!!!Abban tartottuk a cipőkefét és a cipőpasztát.Szereznem kell "vénségemre" egyet!:)

  VálaszTörlés