2011. augusztus 31., szerda

Dekoráció a gyerkszobába

Kislányom a születése után pár hónappal elkezdett rajongani a színes dolgokért. Szeretnénk ha mielőbb belenevelődne a mi kultúránkba, ezért készítettem neki valamit, ami igazán magyar, ami olyan mint a népmeséink... egy hatalmas pávát! Mutatok pár inspiráló képet, hátha meghozom a kedveteket egy kis kreatív alkotáshoz.

Ha tervrajzok kellenek... :) És a mi pávánk: 

Az elkészítéséhez csak olyan anyagokat használtam, amiket otthon fölleltem. A textilek méteráruként lettek anno véve, nem akartam elvágni őket, ezért a lefelé induló farokrész... a tekercs lenn pihen a földön. A fejet és a nyakat sem tűztem össze, egyszerűen csak így forgattam össze az anyagokat, melyek úgy csillognak, mint a páva tolla. A pávánk koronája egy hajpánt, szemei csillogó gombok, csőre pedig két kis darab szivacs.


A tollakat egy kedves barátunktól kaptuk, ezek rögzítése volt a legbajosabb, itt muszáj voltam átszúrni néhol az anyagot. Madarunkat egy gallyra ültettem, melyet csipkékkel díszítettem. Kislányunk imádja nézeget és simogatni... mi pedig meséinkbe foglaljuk, éneklünk róla... 


Gyönyörű pávás népmeséink, dalaink vannak, melyek épp oly színesek mint ez a gyönyörű madár. Ha tehetitek mutassátok meg ezeket ti is a gyermekeiteknek, hadd gazdagodjanak abból, ami évszázadok óta a miénk már...  

5 megjegyzés:

 1. Csillagosi?egy kis női furfangot is látok ebben.....:),BIZTOSAN egyedül csináltad?..amugy ..gratulálok..bárki csinálta..nagyon ötletes és szép...ehhez már csak az én selyemshantung anyagom kellett volna..mert az három szinben játszik?türkiz,rózsaszin.és zöld!!!!szinjátszó!--nekem egy "TÜNDÉR SZOKNYÁM" van belőle..(vizitündér)...:)

  VálaszTörlés
 2. A dekoratőri feladatokat nagyon rég óta én látom el, leginkább egyedül. A páva meglepetés volt a többieknek... Biztosan jó lett volna a csodaanyag is! :)

  VálaszTörlés
 3. Kedves Csillagosi! Kedvemre való ötlet! :) Én is rajzolok és nyilván inspirál a múlt és az, hogy nagyon sok évet gyerekekkel töltöttem, hogyha érdekel, szívesen megmutatom neked: http://www.flickr.com/photos/szera/

  VálaszTörlés
 4. Kedves Szera! Most tudtam megnézni az albumodat. Lenyűgöztél! Nagyon közel áll hozzám a stílusod, de nem csak hozzám, hanem mindenkihez közel állhat, akinek jelent még a magyar kultúra valamit. Ezúton szeretnélek fölkérni, hogy mutassunk be együtt a képeidből itt egy válogatást! Kérlek jelezz vissza, akár a faluhelymajor@gmail.com címre is írhatsz!

  VálaszTörlés