2011. július 13., szerda

Vidéki kiskert... és újra Provence

Az alábbi képeket nézegetve rájöttem a francia vidéki stílus néhány apró titkára! :)Képek forrása


Ja igen, a titkok. Először is, ezek a franciák átkozottul jól fényképeznek, illetve komponálnak. Másodszor, tudnak örülni a kicsinek is, mint az alábbi kis birtok, a pici házikóval... nem akarnak újat és nagyot, örülnek régi, kicsinek. Harmadszor, a nyakamat tenném rá, hogy ha egy átlag magyar tulajdonos kezébe kerülne a kert, első dolga lenne összeszedni az udvarról a "lomot", újravakolni és festeni a házat, kivágni az öreg fát és újat ültetni helyette, illetve gyorsan lefűnyírózni a füvet, miután körbekerítette az egészet. Kérdem én, mi maradna akkor ebből a hangulatból? Magyar szemmel nézve annyi lenne ott a tennivaló, hogy talán jobban megérné eladni... francia szemmel nézve, annyi ott a báj, a kellem, hogy alig várja a család, hogy megérkezzen és egy kis kertészkedés mellett élvezze a hely nyújtotta gyönyörteli pillanatokat. Remélem Ti is élveztétek! ;)

5 megjegyzés:

 1. Igen..én hozzá sem nyulnék...szép az a festett szék,a kannák,a düledező házikó,az elmúlás...ezt kell megtartani...mert ez a szép..

  VálaszTörlés
 2. A kert attól még lehet makulátlan a "mi szemünkkel" is, de ebben a hangulatban a munka is pihenés...

  VálaszTörlés
 3. Teljes egészében egyetértek és osztom a nézeteid. :)

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm! Remélem leszünk még így ezzel többen is!

  VálaszTörlés
 5. Érdekes, hogy engem is pont az a koros, ütött-kopott romantikája érint meg a felvételeken látható kis házikónak és környékének. Még mielőtt elolvastam volna a képekhez szóló bejegyzést, azért én is elképzeltem, hogy milyen lenne, ha szépen lenyírnám körülötte füvet, és virágokkal gazdagítanám a kertet. Az azért szerintem nem rontaná le annyira ezt a természetes romantikát. Persze én is csak egy átlag magyar vagyok, de az öreg fát biztosan nem vágnám ki, és kerítést sem építenék köré, ha nem muszáj.

  VálaszTörlés