2011. július 10., vasárnap

Hangulatképek egy holland majorból

Stílusosan élni vidéken. Sokat kell tenni érte, de lehetséges hazánkban is. Nem kell mindenben követnünk a nyugati példát, sőt! De az alábbi igényesség példaértékű. Persze, hiszen ott generációk óta ilyen a... blablabla. Csak akarni kell és nálunk is lehet ilyen! Akarni és figyelni, figyeljük hát...Mitől stílusos és igényes? Nézzük csak, natúr, természetes anyagok, letisztult formák, kevés de harmonikus kiegészítő!, gondozottság, igényes térburkolat és gyep. Biztos, hogy mind csak pénz kérdése? Nézzünk pár hangulatképet a növényekről!Képek forrása

Hát igen, keresem-keresem a méregdrága növényeket, de nem találom. Sőt, keresem a japánkert elrejtett motívumait, vagy a rönkbútorokat esetleg a kínai bambusz csobogókat és egyiket sem találom. Egy elszánt magyar kertépítő udvarában biztosan találnék mindenre példát. Úgy vélem, ideje lenne nekünk is új útra lépni, a mi növénykultúránkra alapozni, a hagyományból eredő kiegészítőkkel dekorálni, stílusos, letisztult formákat követni... és ha mindezt egy major vagy tanya udvarán fogom látni, akkor úgy gondolom elértük azt, ami után ma még csak sóvárgunk, amiről álmodozunk. Addig is, sóvárogjunk tovább, igyekszek minél többet segíteni ebben! :) 

2 megjegyzés:

  1. megköszönöm ..azt hogy Rátaláltam erre a blogra!Eddig a legjobb...az is tetszik ,hogy nem vagyunk olyan sokan itt...szerintem még nem fedeztek fel!Őrségben mikor jártam,pár sárga virág a kapuban,egy öreg diófa,és pár lila virág..vagy ilyesmi...már csodás hangulatot ad...a természetesség,az egyszerüség...még a réti virágok is,amiket nem is kell ám locsolni...gyönyörüek..

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó az efféle megjegyzéseket olvasni. Én pedig köszönöm, hogy látogattok! És azt is, hogy írtok ide, ötleteket, érzéseket, véleményeket, hogy azonosultok egy-egy gondolattal... jó ezt látni! Köszönöm Marta!

    VálaszTörlés