2011. július 23., szombat

Újabb álomkastély Franciaországból - e-mag DECO képriport

Minthogy jövőhéten nem lépjük túl szép hazánk határát, a hétvégére néhány igazán különleges bejegyzést tartogattam! Fogadjátok jó szívvel!

Lehet, hogy még nem mondtam, de gyermekkorom óta rajongok a kastélyokért. Itt a blogon is bemutattam már egy álomkastélyt és most jön a következő, az e-magDECO magazinból. Alapvetően nem vagyok híve a képaláírásoknak, nem szeretem én megmondani, hogy mire érdemes figyelni a képen, jobb ha ti fedeztek föl minden apró részletet, most itt-ott mégis közbeszólok, nem tehetek róla, de a képeket látva nem bírok magammal! :)


Chateau de Labro a XVI. századból...Ha van otthon egy fölösleges taliga hullajtott agancsod, akkor akár beépíthetsz belőle párat a belső enteriőrökbe is! Majd szólok, hogy hol figyelj! De egyébként ki is tolhatod az udvarra és hagyd ott... remekül néz ki! :)


És most... jöjjön az ebédlő!


Na, fölfedeztétek az agancsokat? Jó, tudom, hogy annyi minden másra is kellett figyelni de... még itt fölöttem is, a falban is van! 


Kívülről egy egészen hagyományos melléképület és kunyhó. Nézzétek meg belülről!Hát ez lenne itt a viskó. Tovább a pajtába...Hogy hol alszunk?A kastély egy házaspár magántulajdona, akik 2001-ben beleszerettek, felújították és most panzióként működtetik. De én ÚGY szeretnék már írni egy cikket Emeséről és Botondról, akik kirándulás közben rábukkannak egy elhagyott kastélyra, beleszeretnek, megveszik és alig tíz év alatt kipofozzák egy kicsit... Amíg nem tehetem, addig megpróbálom  újra és újra kiélvezni ezen fotók minden apró részletét!

2 megjegyzés:

  1. Igen,a kastélyok varázslatosak...csak nekem akkor tetszenek..ha nem olyan nagyméretüek..ez tetszik!A képeken tetszik a megmaradt kilátszó kő,meg ablak harmonikus találkozása.agerendák.látszó tetőgerendák,egy kicsi probléma van a mostani kastélytulajdonosok hogyan fűtik fel?..hogy ne legyen csúnya..avagy milyen megoldást találnak?Van személyzet?...sok..sok pénz is kellene...vagy megint csak a gazdag embernek van KASTÉLYA?...

    VálaszTörlés
  2. Hagyjuk meg ez utolsót költői kérdésnek, mert a világ mai állása szerint...
    De én akkor is el tudok repülni segítségükkel egy szebb világba, ha nem az én tulajdonaim. Erre használom őket... láva, érezve, tapintva utat nyitnak a szárnyaló képzeletnek, ahol az ember olyan világot építhet fel, amilyen sosem volt. Ez pedig már az én tulajdonom és ezt soha nem tudják elvenni tőlem, míg egy kastélyt... hát arra volt már példa a történelemben.

    VálaszTörlés