2011. július 25., hétfő

Hol vagyok? Ki vagyok?

Reggeli bejegyzésemben mutattam pár képet arról a helyről, ahol a hetet töltöm és tettem egy ígéretet, hogy mindent megmagyarázok majd.

Tudjátok a facebookon van egy születési dátum beállítva. Az a dátum a családunk tulajdonában lévő major megvételének az ideje. Ez a hely volt az, ahol én felnőtté váltam, ez a hely volt az, ahol megtanultam megbecsülni hagyományainkat és azokat az értékeket, melyeket az egykori falu adhatott. Itt éltem és értettem meg, hogy mit jelent együtt élni a természettel, mit jelent felelősséggel tartozni valamiért, mit jelent Embernek lenni. Ennek a varázsbirodalomnak a neve: 

FALUHELY

Miért különleges ez a hely? Az egyszerűségétől. Attól, hogy a víz a patakból van és nem a flakonból, a hús az ólból és nem a zsugorfóliából, a fűszer a rétről és nem a zacskóból... és még sorolhatnám. Itt tanultam meg, hogyan kell együttműködni a természettel, hogyan lehet élni azzal amit ad. Megtanultam teremteni porból, földből, kőből, fából építeni... az öregebbek megmutatták, én pedig addig csináltam míg jó nem lett. Ugye milyen egyszerű? Még különleges szerszámok sem kellenek hozzá, csak szív, akarat és hit. Én hiszem, hogy Nektek van akkora szívetek, mely befogadja e heti írásaimat, melyekben ezeket az értékeket, érzéseket és ismereteket szeretném nektek megmutatni. 2 megjegyzés:

  1. Ez az a hely..amit nemsokára látni,érezni akarok...ez az amire szükségem van..valamikor szeptember,október lesz....és remélem minden jól fog sikerülni..tervezni viszont muszáj..Amúgy,....csak ugy mellékesen..megkönnyeztem soraidat..azt mondtam ..na itt van VÉGRE!..az amit én is keresek.!:).és párommal meglátogatjuk..és ez az érzés hogy van ILYEN...feltólt..és erőt ad!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, nekem is jólesik olvasni a soraidat. Sok szeretettel várunk!

    VálaszTörlés