2012. február 21., kedd

Hagyomány és modernitás

Pár napos szünet után egy olyan házat szeretnék mutatni, amelyben a tradíció keveredik a modern anyagokkal és térrendezéssel. Remélem mindenki talál e képsorban számára kedves részletet. Bevallom számomra a legvonzóbb kép a porta udvarát ábrázoló fotó. Jól tükrözi a tulajdonosok értékrendjét... a "stílusos" (idézem, mert egyre jobban irritál e kifejezés) vidéki élet nem egyszerűen "puccparádé" egy kertes házban, hanem egy természetközpontú normális élet, melyhez növény és állat épp úgy hozzá tartozik, mint az ember. A stílus egy aprócska (bár talán fontos) részlet, melyek sokféleségéből itt ki-ki kedvére válogathat.

Képek forrása

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépet találtál megint! Van azonban néhány kételyem a praktikusságot illetően.Miért keríti le számos apró helyiségre az amúgy sem nagy teret, ha deréktől fölfelé üvegezett a fal? Nem igazán praktikus mosdás szempontjából a kicsi mosdók elejére tenni a csapot, hacsak nem szeret naponta többször is vizet törölni a padlórólés nem tud odaállni rendesen a mosdóhoz.A francia szövegben a fa pallós járdára azt írja, hogy különböző színteket köt össze, valószínű csak a fotókon nem látszik,vagy csak én nem látom valódi értelmét egy keskeny járdának amiről lépcsőn kell lemenni az amúgy vízszintes terepnek tűnő kertbe.8 lépcső az csak cca 1,60 magasság!Mariska

    VálaszTörlés
  2. Most is egyetértünk... a modern formák és elemek itt is funkciótlannak tűnnek. Örülök hogy már legalább ketten vagyunk. :)

    VálaszTörlés