2012. február 10., péntek

Egy mai gerendaház

Egy mai, modern otthon képeit szeretném most megmutatni. Modern, de meleg és természetközpontú, hála a fának. Néhol megjelennek a tradíciók is, a hatalmas harangok nagyon jópofák az étkezőben, s errefelé - a svájci Alpokban - nem kételkedünk e dekoráció létjogosultságában. Jó nézelődést!
Képek forrása
Egy boldog családi otthon lehetőse van e házban... bízom benne ilyen céllal épült és nem hivalkodó státusszimbólum akart lenni. Akár az is lehetne, de kár volna érte.


7 megjegyzés:

 1. ÉRZŐDIK AZ HOGY egy OTTHON..KLASSZ AZ A KIS KUCKÓS FOLYOSÓ.A NAGY FAAJTÓVAL,ARANYOSAK A HARANGOK...ami nem tetszik az a fekete-fehér abrosz..ott a teáscsésze alatt...:)).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez Svájc akkor ezek tehén kolompok, nagy ünnepség keretében hajtják föl tavasszal a hegyekbe a falu teheneit és az őrzőjük(Senner)aki a sajtot helyben készíti, meg esetleg a felesége(Sennerin) fenn az alpesi kunyhóban szabad tűzön melegíti a sajt készítés alá az üstöt.Ősszel pedig szintén szépen megfürdetve, tisztán,feldíszítve, a kolompokkal a nyakukban meghízva vonulnak le az alpokból az állatok a díszes ruhába öltözött férfiakkal és süldő legénykékkel kísérten a téli szállásukra.Mindkét esemény nagy ünnep a hegyi falvakban a helyieknek is a turistáknak is.NAGY szerencsém volt részt venni ilyenben.A ház valószínűleg nem a tejesgazda háza, ha igen akkor benn van a faluban mert a hegyen nincs semmiféle kényelem.Mariska

   Törlés
  2. Szép élmény lehetett, örülök, hogy megosztottad! Én is rég vágyom már Svájcba, nagyon sok különleges helyszínt kiszemeltem már. Azért írtam harangot, mert ez öntött réz, amit nálunk a juhok esetében csengőnek hívnak, de marhánál már harangnak hívják, s inkább csak Erdélyben használják. Nálunk kolompnak a fémlemezből hajlított, rézzel forrasztott hangszerszámot nevezik. De ez nem zárja ki, hogy ott ezt a megnevezést használják.

   Törlés
  3. Márta ízlésével most is tudok azonosulni, én a faliképeket is cserélném, de szerencsére nem az én dolgom. :)

   Törlés
  4. Teljesen igazad van..észre sem vettem..le velük!

   Törlés
  5. Csillagosi!Köszönöm a helyreigazító válaszod, így helyes ahogy írtad.Mariska

   Törlés
 2. Sajna nálunk a tágas és ízléssel berendezett házak megütik a hivalkodás szintjét...
  Legalábbis sokak számára.
  Vagy ízlés, vagy pénz - a kettő együtt egy szűk réteg számára elérhető csupán.
  Nagyon szép ez a ház!
  Mini változatát el tudnám képzelni Rónafalun.
  Álom....
  De néha az is kell...

  VálaszTörlés