2011. december 26., hétfő

Karácsonyi túra az Alpokban

Karácsony másnapján jóleshet egy kis séta a hegyekben. Olaszországba invitállak benneteket, az Alpok oldalában lévő hegyi falucskák, legelők és pásztorházak közé. A kéklő égbolt, a kristálytiszta levegő, a gyönyörű kőházak... ez az igazi élet! Jó kikapcsolódást kívánok!

Képek forrása
Ha netán tényleg kedvetek szottyanna felkeresni e helyet, akkor itt találjátok a részletes túraleírást. De ha ilyen messze nem is mentek el, délután tegyetek egy nagy sétát a szabadban, jól fog esni meglátjátok!

3 megjegyzés:

 1. Tudjátok, hogy miért vannak azok a kerek kövek a ház alaposzlopain? Az alpesi házakat így védték az egerek, mormoták és egyéb rágcsálók ellen.Kívánok az Ünnep délutánjára is még szép családi pihenést.Nálunk sajnos eső zuhog hó helyett. Mariska

  VálaszTörlés
 2. Imádom ezeket...kedvenceim...Köszönöm hogy feltetted..!További kellemes pihenést.....itt is esik...sajnos...most kipihenjük a fáradalmakat...:)

  VálaszTörlés
 3. Mariska, érdekes amit írsz. Én azt hittem statikai okai vannak, azaz így nagyobb felületen tartja a talpgerendákat, különösen a csapolásoknál. Az egere, rágcsálók szerintem úgy mennek fel rajta mint a sicc. De lehet hogy tévedek.

  Ezúton is köszönöm a jókívánságokat! Remélem nektek is volt részetek minden jóban!

  VálaszTörlés