2011. december 19., hétfő

Egykori faházba újra melegség szökik

Kedvenc témámhoz csatolom a mostani képsort is, azaz hogyan lehet stílusosan és igényesen átalakítani, maivá tenni egykori paraszti portákat, gazdasági épületeket. A francia ház alsó szintje egykor istálló, fölső szintje  - egy apró konyhát és lakóteret leszámítva - takarmányos volt. A nők fönt, a férfiak az istállóban lent aludtak. Ma valami egészen mást tükröz az épület, de a gerendákon, kőfalakon még érződik az "Istenközelség". 


A gyerekszoba egy érdekes és hangulatos formát kapott, ház a házban. Valahogy nehezen tudom itt elképzelni a hatalmas rózsaszínű műanyag kastélyt és a minilaptopot a gyerekek előtt... de egy kicsit sem bánom. 


Képek forrása
Élnétek ilyen környezetben? Hozzám nagyon közel áll, ám valamire azért mégis vágynék itt. Egy kőalapú házra, melynek alja istálló, tehenekkel és juhokkal, felső szintje fa gerendás, egy kicsi konyhával és takarmányossal. :-)
Nem száműzném magam az istállóba és nem kényszeríteném a feleségemet a gyerekeinkkel a hálókonyhába... a szívünk húzna oda minket. Nem, nem minden nap, de biztosan ez a pár nap lenne az év legjobban várt ünnepe. Néha el kell menni, néha ki kell lépni ahhoz hogy lássunk, hogy higgyünk és boldogok maradjunk. 


1 megjegyzés:

  1. Én megvásároltam ezt a lapot,elég drága.volt.. .és csak ezért a cikkért...mert IMÁDOM..a helyet,a házat,a hangulatát,azt hogy itt MEGÁLLT az idő...

    VálaszTörlés