2012. április 10., kedd

Értékek nyugatról...

Az Egyesült Államokból ritkán hozok képeket, pedig az általános előítéleteinken túl, megannyi érdekes és értékes csodát találhatunk. Sokat hallottam a ottani vidéki, kisvárosi élet nyugalmáról és a közösségek életéről, ami erős ellentettje a hazai sztereotípiáknak. Most egy ilyen vidéki család otthonába nyerhettek bepillantást. Az udvarról indítjuk a sétát, majd betérünk a házba is. A család állat- és természetszeretete mindenhol jelen van. A kiállításokon elért kupák, serlegek a büszkeségfalon kapnak helyet, gazdájuk nem csak bátran vállalja őket, hanem élete munkájának elismeréseként mutatja be őket. Jó ezt látni egy olyan országból (mármint itthonról), ahol az állattenyésztés és a gazdálkodás régen elveszítette rangját és elismertségét. Ideje volna átértékelni e dolgokat idehaza is...  
Képek forrása
Nos, hogy tetszett ez a mini farm? Élhetőnek tűnik? Szerintem nagyon is.

5 megjegyzés:

 1. Nyugalom és csend árad,szerénység,igényesség...Nincs sok diszités..MINEK?....tetszik,szép a kert,a kopott tyukolak,és a cserjés hortenzia(fehér)..nekem is van..nagyon hálás:)tetszik...a kupákat nem tenném ki..vagy nem annyira látható helyre..a büszkeség nem kell kirivó legyen..

  VálaszTörlés
 2. Szimpatikusak a képek, az a hangulat ami átjön belőlük. (itt megjegyezném, elég sok különböző írást olvastam Amerikával kapcsolatban nem azért mintha különösebb Amerika imádom lenne, nagy ország...sok a pénz... sok figyelemre méltó statisztikát készítenek. Az egyik fiam 5 évet élt kint és ő is mindig arról beszélt, hogy mennyivel nyugodtabb hely mint Európa. Döbbenetes volt olvasni, hogy a leggyakrabban használt gyógyszer náluk az antidepresszáns...)

  Kedves Márta! Azt hiszem mi mindannyian azért írunk blogot, mert szeretnénk megmutatni valamit magunkból, szeretnénk elismeréseket kapni...engedjük meg azt, ha már valaki díjakat kapott akkor azt büszkén megmutathassa.

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm a hozzászólásaitokat. Érdekes kérdés ez a kupa, díj megmutatása. Egyfelől szerintem vannak, akik nem pakolják ki az efféle elismeréseiket (én is ilyen vagyok), másfelől ez efféle dolog nem kifelé szól, hanem az érintett személy felé, aki láthatja nap-nap után munkája elismerését. Amit itt fontosnak érzek, hogy ne csak egy sportoló, vagy egy zenés rakhassa ki természetes módon ezeket a falra, hanem egy állattenyésztő vagy művész is, hiszen éppen úgy megérdemli.

  VálaszTörlés
 4. Talán nem is az hogy dijak..najól van ,,mutogassa..hanem nekem sosem tetszettek ..annyira fényesek..talán az zavart meg..hogy nem izléses tervezések..inkább olyan mű-dolgoknak látszanak..Bocsánat,senkit sem akarok ezzel megsérteni..Talán el kellene gondolkozzanak azok..akik ezeket tervezik!vagy ..nem mind arany ..ami fénylik?...Én sem dicsekednék vele..vagy egy eldugodtabb helyre tenném..ez Dicsekvés..és én ezt nem szeretem!!..szóval izlésesebbeket is el tudok képzelni:)..

  VálaszTörlés
 5. Jó esetben egy ház tökéletesen kifejezi lakóinak érzéseit, világról alkotott elképzeléseit. Ebben az esetben is ezt láthatjuk. Ami azonos és szerintem világméretű változás, hogy mindenhol(ez személyes tapasztalat) rájönnek, hogy amit lehet és lehetőségünk van rá, azt magunknak teremtsük meg. Éppen itt volt az ideje...
  Köszönet a munkádért!

  VálaszTörlés