2012. április 12., csütörtök

Nyár elébe - napfényes Toszkána

Toszkánáról a legtöbb embernek van egy előképe, még ha soha nem is kutatott szándékosan utána vagy járt ott. Úgy gondolom, hogy ez az előkép valami hasonló lehet az alábbi képsorhoz, ami már szinte valószínűtlenül "tökéletes". Bevallom először azt hittem, grafikusok fikciója az egész, de végül beláttam, hogy létező helyről készültek a képek. Általában óvakodok az efféle helyektől, mely akár azt is üzenhetik, hogy "ha van pénzed, bármit megvehetsz", vagy hogy "csak pénz kérdése az egész" - és itt bizony a berendezést látva ez volt az első gondolatom. Ennek ellenére örömmel osztom meg veletek, mert átjárja e házat a vidék bája és romantikája. Ugyan méregdrága, de stílusa könnyed, egyszerű. Remélem kedvetek telik majd benne.


Képek forrása
Hogy tetszett? Egyetért velem valaki abban, hogy hasonló életérzés jóval olcsóbb módon és elérhető? Bár gyönyörű e képsor, mégsem elérhetetlen és akár az otthonunkba is átörökíthető egy-egy részlet. 

12 megjegyzés:

 1. Azt hiszem egy kicsit másképp nézzük a dolgokat, ha nem beszéltél volna a pénzről valószínűleg nem gondoltam volna rá. Számomra a ház az lenyűgöző, az emberben van egy olyan, hogy nagyon jó lehet annak aki olyan családba születik, hogy egy ilyen házat örökölhet. Persze ha jobban megnézem a képeket, a medence egyértelműen sugallja, hogy itt pénzről is van szó, de számomra a lényeg a gyönyörű táj, az épület a maga eleganciájával, a harmonikus berendezés, az se baj ha van medence.
  Kicsit visszatérnék még a díjjakra, hát én kaptam is, van amire egy picit büszke vagyok, de nincs kirakva, évek óta készítek is díjtárgyakat és az egyikre nagyon büszke vagyok. Nem az a legszebb azok közül amelyeket készítettem, viszont az átadási ünnepség az nagyon megható a számomra, 3 évvel ezelőtt a győri zsinagógában a Mediawave "Párhuzamos kultúráért" díjátadón történt. A fesztivál igazgató bemutatott mint készítőt és amikor vége volt a ceremóniának odajött hozzám az egyik díjjazott, Szabados György és többször megköszönte, pedig én csak megbízásból készítettem, sajnos Ő már meghalt és így ez az emlék még meghatóbb számomra.
  Minden jót nektek, kapjatok sok elismerést!
  S.J.P.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, talán nem szerencsés a pénzt megemlítenem, hiszen ezzel máris vezetem a gondolatokat. Azért teszem néha, mert sokszor vágják a fejemhez, hogy minden csak pénz kérdése, s ezt nagyon nem szeretem. De azért kiolvassátok mögötte az egyéb tartalmat is úgy látom és az a fontos.
   Ami a díjakat illeti, szép emlékek és valahol visszaigazolások az embernek. Viszont kívánom a jókívánságot!

   Törlés
 2. Régi vágyam, hogy egyszer Toszkánában egy ilyesmi helyen a háziakkal együtt készítsek el egy itteni ételspecialitást! Köszönöm, hogy felébresztetted bennem újra ezen vágyamat!
  Áldás Néked!

  VálaszTörlés
 3. Nagyon tetszett mindegyik. Ahogy nézegettem őket, eszembe jutott, hogy mit lehetne ezekből nálam a saját lakásunkban is megvalósítani. Köszönöm az ötleteket!

  VálaszTörlés
 4. A képek láttán: egyszerűség, elegancia, praktikum.. nekem az otthonosság érzéséhez hiányoznak a textíliák, konkrétan pár függöny, terítő. A varázslatosan gyönyörű táj engem is nagyon megfogott, szóval nagyon jó lenne ezt a csodát birtokba venni, ha csak kis időre is!:) Abszolút egyetértek nem elérhetetlen, ugyanilyen színvonalon sokkal olcsóbb megoldás is létezik.. Kati

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nézd csak Mariskát, ő már birtokba is vette pár napra! :-) Majd megkérjük, mesélje el milyen volt. Én is el tudnék még képzelni kicsivel több textilt és egyéb apró változtatást is... mind másak vagyunk.

   Törlés
 5. Igen..a Balaton Felvidéken még rengeteg felfedezésre váró ház létezik...nem kimondottan sok pénz kérdése..láttam egy félig elkészitett házat egy hirdetésben,panorámástelken..szép kilátással..2 millioért..sztem ez nem sok.....majd felteszem valahova..és abbol is lehet hasonlo modon gondolkodni..de a legszebbeket a régi kőházakból lehet kihozni..:).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bizony azokból. Én is azokért vagyok oda, bár mindenféle földfalat is imádok.

   Törlés
 6. Kedveseim, nem elérhetetlen szombat este olvasom éppen egy hasonlóan öreg házból ahol 1 hetet töltünk, mert Toszkána 1x évente kihagyhatatlan.A berendezés kicsit öregebb mint itt, de most végre egy reneszánsz városi palotában lakhatok,meredek kopott lépcsőkkel és régi freskoval a nappali falán.A kandalló működ(ik)ne de sajnos nem gyújtották be.Üdv Mindenkinek a távolból is Mariska

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó pihenést kívánunk! Úgy örülnénk pár fotónak az utatokról, gondolj ránk, kérlek! :-)

   Törlés