2012. április 1., vasárnap

Álmaim otthona

Ma reggel rájöttem, hogy tévedés volt egész eddigi életem... a falu utáni rajongásom... minden. Mindig is városban akartam élni. Imádom a poros beton illatát, az aszfaltra égett gumiszagot, a hangyaboly nyüzsgését. Ez kell nekem! Otthont is választottam magamnak és már egészen átjárt ez a feeling. Gyere, körbeviszlek!


A belváros szíve! Érted? A legközepe! Azé' figyeled a kocsikat?! Na az a "nemmindegy"! Na, itt jössz be.


A falakat kedvenc festőim képei díszítik.Ez a hely maga a kultúra! A főfalat elnézve pl. a következő sorok jutottak eszembe: "Tizenkét kőmíves összetanakodék..." A bútorok mindegyike bababarát. Mondjuk ha a betonon elcsattan a gyerek, biztos visszaveri vagy háromszor a visszhang. 
Az étkező tele van élettel! Na de nézzé' be a konyhába is! Mi!? Ne "mongyadmá" hogy nem látod?! Itt van alább...
Azé' ez elég baró volt nem? Na akkor mutatok még valamit! Nem, ez már nem a konyha itt lenn... mé', azt hitted? Ez a háló... mondjuk az ágylábakat kirúgta Józsi betonozás közben, de frankón alátámasztották. Még csak kétszer rúgtam bele éjszaka, de a hungarocel ágy tök puha, meg amúgy se számít, ha ilyen verdák állnak a garázsban! Na, gyere le mégegyszer!Na, reggelente innen nézem ezeket a gyönyörűségeket. Ezekkel nem késel el apám! Mondjuk én mindenhonnan elkések, mert lejövök ide, leülök az asztalomhoz oszt' nem tudom melyikkel induljak el. De most komolyan, te el tudnád dönteni? A munkaasztal mindig fullon van, de nem látszik, mer' papírt nem használok. Csóró fa hagy éljen. Az egész asztal egy bazinagy touchpad. Bekopcsolod, oszt' látod a káoszt, kikapcsolod oszt' nem. Ennyi. Vágod? Na gyere a fürdőbe, azt legalább felfogod te is.  Ide jöhetsz romantikázni. Meggyújtod a gyertyát oszt' má' nem is fázol annyira. Amúgy nem hideg a beton, meg azért jó, mer nem kell ez a... na "mongyadmá"... bőrradír. Fordulsz kétszer oszt' jónapot. Szappantartó sincs, a cement leszedi amit kell. Törölköző se kell, mer olyan huzat van, hogy 21 mp alatt száraz vagy. Á, nagyon komoly ez a rendszer! Full modern, azé' király. 

Végül, kiviszlek a teraszra. Na ez itt a fa. Ne a szomszédét nézzed... azé' mer az zöldebb?! Ezt nézzed, milyen boldog, hogy itt lehet... Velem! Hát így ÉLÜNK mi, ma reggel 2012. április 1-én. :-)

Képek forrása

35 megjegyzés:

 1. Szívesen kukkantottam ide időnként...de ez a bejegyzés most szíven ütött. Miért van, hogy Magyarországon mindenki csak kritizál. Ha nem tetszik (egyébként nekem se) ez a lakás, akkor nem mutatom be.....de legalább ebben a stílusban, nem!!! Ezek a parlagian könnyed mondatok....ennél sokkal nívósabbnak hittem ezt a blogot! Üdvözlettel és békés szép napot kívánva.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bori! Ápr. 1. van, nyugi! :-)

   Törlés
  2. Ne aggódj Bori, minden marad a régi! Én is. :-)

   Törlés
  3. En Angliaban(Ez a haz nem ott van a teraszon keszitett kepen latszik is) talalkoztam ilyen gazdag,de ugyanakkor rideg szemelytelen hazakkal.A tulajdonosaik is hasonloak voltak,ugy,hogy szerintem megerdemlik,hogy ironikusan kigunyoljak oket.Szerintem vicces volt az iro stilusa.

   Törlés
  4. Örülök, ha értetted a tréfát. Van egyébként pozitívum is ezekben az otthonokban, de az ember természetes ÉLŐhelye nem ilyen.

   Törlés
 2. Ez tényleg baró! :)))
  Éljen április elseje! :)))

  VálaszTörlés
 3. Alapvetően nekem tetszik a lakás, ugyanakkor ridegnek találom. Sok növénnyel és színekkel, természetesen saját tárgyakkal lakájos lenne. Amit kitennék a 2 csúf álló lámpa és a székek, ez nagyon nem az én stílusom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem a fa bútorok tetszenek benne, de Alkotász megjegyzésére reagálva kifejtem a többit is.

   Törlés
 4. Bori!
  Április 1. van...
  Amúgy a lakás olyan szinten van túlridegítve és lepusztítva, hogy a tulaja sem érzi benne magát jól. Az tuti.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tudom lakják-e már vagy sem, azért már pár használati tárgy is élettel töltené meg.

   Törlés
 5. Na, április 1.-re nem gondoltam...Akkor ma jobban fogok mindenre ügyelni :)

  VálaszTörlés
 6. Ez naogyon vicces volt.:o) Boldog bolondok napját mindenkinek!:o)))

  VálaszTörlés
 7. Kedves Csillagosi! Gratulálok a választásodhoz, sikerült egy olyan házat mutatnod, ami egy fantasztikusan jól megkomponált a különböző stílusok ötvözése ellenére nagyon harmonikus enteriőrt mutat be. Az érdekes belsőépítészeti megoldások mellett építészetileg is egész különleges megoldásokat tartalmaz. A szoláris energia hasznosításnak egy nagyon jó módja az, amikor az üvegfelület mögött robosztus kő, vagy téglafalak vannak. Hogy egy kicsit kritizáljak is ha nézem a rusztikus téglafelületek és minimál-stílus ötvözését akkor egy kicsit soknak találom a sportkocsikat, valami olyan autót is várnék ami az 50-es 60-as évek kerekített eleganciáját mutatja. De az igazság az, hogy neked ez a stílus (a szövegre gondolok) még április elsején sem áll jól! Szívesebben olvasom a melkegebb, barátibb hangvételű kommentjeidet. Szép napot!

  ui.: Ma 10 éve, hogy a feleségemmel összeköltöztünk, sokan azt hihették, hogy csak egy áprilisi tréfáról van szó... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Komolyra fordítva a szót, ennek a háznak a linkjét majdnem egy éve mentettem el. Miért tettem? Mert az igazat megvallva megfogott... Van valami vonzó a loftokban, a múlt szele átjárja őket - néha szószerint is. :-) Ez az épület különleges, értékeit jól összefoglaltad.

   Ami a stílust illeti, szerettem volna mindennek az ellentettjét láttatni. Egyszer egy tájházat efféle előadásmódban mutatott be egy félig "betépett" srác, akit sokkal inkább tudtam volna itt elképzelni. Az ő álarca mögé bújtam és közben nagyon jól szórakoztam, hiszen ez a nap erről is szól. Attól még én én vagyok, és maradok is.

   ui.: 10 év már nem tréfa, de ha mégis, akkor is maradjatok mindig boldogok! :-)

   Törlés
 8. tegnap hallottam egy nagyon találó mondást félig-meddig ide is illik."a magyarság azért maradt fenn 1000 évig meg összetartotta a széthúzás" No azért maradunk meg mert mindenkinek más tetszik és ami másnak tetszik az nekem eleve nem is tetszhet és az csak RONDA,IZLÉSTELEN lehet.
  Nagyon sok jó megoldás van ebben a lakásban,felhasználta a régi épület gyári-ipari adottságait egészen modern anyagokat hozzáadva, nem kell mindenhol csak gyerekbarát otthon, felnőtt, önálló (szingli)és modernet kedvelő embernek is kell laknia úgy ahogy ő szeret.Eddig szívesen olvastam nyelvileg is szép magyar stilusod, ez a mai sem a bemutatott otthonhoz sem magadhoz nem méltó, kérlek maradj meg a réginél, azt nagyobb örömmel olvasom.Mariska

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Mariska! Őszintén kedvelem a hozzászólásaidat, mert sokszor olyan részletekre hívod fel figyelmünket, melyeket talán észre sem vettünk. Ma mégis nehéz szívvel olvastam, hiszen bejegyzésem egy ártatlan tréfa volt. Alkotász szavaira reagálva leírtam a házhoz való viszonyulásomat. Hogy mindenkinek más tetszik, azt nap-nap után látom, megélem, sőt magam is hirdetem.
   Úgy gondolom e bejegyzés egyfajta görbe tükör lehet sok mai "trendkövető", pénzzel rendelkező fiatal számára. Paródia ez, nem más, én pedig maradok, ki mindig is voltam. :-)

   Törlés
  2. Nagyon örülök, hogy megmaradsz nekünk a réginek,úgy látom nemcsak én,hanem mások is komolyan vették és kicsit megdöbbentek a mai stilusodon.Én változatlan lelkesedéssel olvaslak és járom a magam útját,remélve, hogy vendégeim is tetszéssel fogadjá alföldinek megtartani akart házunkat.Nagyon sok ötletet merítek a Te írásaidból is, ahogy a forrásaid egy részét is jól ismerem, onnan mindig jó izléssel válogatsz.Mariska

   Törlés
 9. Áprilisi tréfa ide, vagy oda, nekem ez nagyon tetszik!!!!!

  VálaszTörlés
 10. Most olvastam el a képek forrását: nos itt Düsseldorf belvárosában,egy rom raktár épületéből alakította ki az építész saját otthonát és lakik benne feleségével.Az építkezést a városi építészeti hatóság különös figyelemmel kísérte, mert az épület a II. világháborús bombázások során csodával határos módon nem sérült.Szép lett pl.volna a budapesti Váci úti gyárakat meghagyni vagy pótolni ilyen lakásokká és nem barkács áruház céljára ledózerolni. Mariska

  VálaszTörlés
 11. Nekem tetszik a lakás, mert ÁPRILIS 1-ÉN mindent másképpen látok! :)))))))))

  VálaszTörlés
 12. Most szívem szerint azt írnám, hogy: "Jaj gyerekek! Ne legyünk már mindig olyan komolyak." De nem teszem, mert ettől sokkal jobban tisztellek és becsüllek benneteket, ezért a komoly hozzászólásokhoz komoly választ fogok írni.

  VálaszTörlés
 13. Na Csillagosi már rendesen be lettél skatulyázva.Már ebből a dobozból nem léphetsz ki egy írás erejéig sem, mert keresztre leszel feszítve.Vigyázz hogy miket és hogyan írsz!! :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én sem skatulyázni sem keresztre feszíteni nem akarok, csak rámutatni az értékre. Ez a ház túl nagy és rideg, de jól van komponálva,és a Csillagosi szokásos írásait is értékesebbnek gondolom. S.J.P.

   Törlés
  2. Zsuzsa, érzem én! :-) Pdig csak vicc volt. :-)

   Alkotász, már megírtam válaszom. De örülök megjegyzésednek, tarts ki mellette és az "igazi" Csillagosi mellett is és én megköszönöm!

   Törlés
  3. nekem pedig eltünt a bejegyzésem,lényege az volt hogy sikerült az áprilisi tréfa!A fabutorok nekem is tetszenek,de hogyan fűtenek itt?mennyiért?....ja..akinek 4-5 kocsija van a garázyban..annak könnyü...

   Törlés
 14. Csillagosi,szinte magam elött láttalak ahogy mondod ezt a "szöveget"..hiszen ma bolond nap van..nekem nagyon tetszik,mert azt jelenti hogy most "gúnyoros,trendi,á la carte "majmolt szöveget mondsz...Hát persze hogy ez nem te vagy..a te finom kis lelked nem lehet ilyen!....nem a te stilusod..MEG AZ ENYÉM SEM!..semmi baj hogy ezeket irtad..engem is becsapott ma a párom..hogy leszakadt az akác egyik nagy ága..ugrottam is az ágyból...:)No..komolyra....ez ugy jött ki mintha a rossz kobold szólalt volna meg....de Április elsején mindent szabad!!!

  VálaszTörlés
 15. No..vendégeim voltak mert a párom holnapután 60 éves...ééés..elolvastam a mai bejegyzéeket!illetve ujraolvastam..Nos ,CSILLAGOSI,...igy kell "megszivatni" az embereket április bolondján!!!!.
  Igy kell becsapni őket...és ugye a lakásról nem szóltam semmit..nekem eleve nem tetszik semmi,ami nagyvárosi..ott NEM LEHET békésen élni!!!Ezért ezt a lakást sem szeretem..DE..ami tetszik benne..az a tér..a tégla..és a fabútorok...Viszont..ehhez milliomos kell legyél hogy ki tudjad fűteni:)

  VálaszTörlés
 16. Gondoltad volna Csillagosi hogy ez a bejegyzésed ilyen reakciókat vált ki?Nem hiszem.
  Az vigasztaljon hogy tényleg el vagyunk kényeztetve Részedről lelki,esztétikai és minden szempontból.Igényesek az olvasóid és már nem engednek a nívóból.Ez Téged dicsér.
  A mai világ annyi szemetet nyújt hogy muszáj ragaszkodni a még megmentett értékekhez.Szóval Te már felelős vagy és ez néha nehéz dolog,látod már egy kis félrelépést is számon kérnek az emberek.
  Sebaj,legközelebb előre jelentsd be ha viccelni akarsz,addig is várjuk Tőled megszokott stílusú írásaidat.
  Hogy a házról is írjak én sose értettem hogy lehet ilyen házban lakni és ezt otthonnak nevezni de ez már az én hiányosságom.

  VálaszTörlés
 17. Nekem sok részletében tetszik ez a lakás mégis tudtam a sorokon mulatni! :)

  VálaszTörlés