2012. március 4., vasárnap

Vasárnap reggel... az ágyban

Egy kis lustálkodásra csábítalak benneteket. Ma nem kell sietni, akár ágyban is maradhattok - ha ugyan szerettek -, de ezeket a képeket mindenképpen csak lassan, nyújtózkodva nézzétek végig, érdemes. Szoktam méltatni e blogot, ahonnan származnak, most nem teszem, a képek megteszik helyettem. Kellemes pihenést, feltöltődést kívánok mára!


Képek forrása

Hogy tetszenek az efféle lakástextilek? Tudjátok, hogy milyen sok vásznat lehet még találni a falvakban. Persze vannak bőven, akik felvásárolják őket, de egy próbát megér, keressetek föl pár öreg házat, pár kedves idős ismerőst, csak örülnek ha jó helyre kerül...

6 megjegyzés:

 1. Most biztos rossz szemmel nézel rám, de én ebből a "romantikából" én biza menekülnék.Nem az én világom. Szeretem a régiséget, de módjával.Nem vagyunk egyformák, s tudom mások sem örülnek a "különcködésemnek", de én én vagyok. A sok fodor meg ciráda nem az enyém.Bizony régiségek között nőttem fel, mindenem meg volt, csak egy valami hiányzott, de az nagyon...Egy-egy darab megmaradt a múltból, de az nagyon fontos számomra, többire meg nincs szükségem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ilyennek ismertek, aki rossz szemmel néz valakire? Akkor minek írok a világok különbözőségéről és efféle gyönyörűségéről nap-nap után?

   Törlés
  2. Én pedig imádom a romantikus fodrokat,a csipkéket,..és tetszenek a szép vásznak..de...UTÁLOM KIVASALNI!!!!:)..jöhetnek amugy!

   Törlés
 2. Aki túlzottan rajong a régi élet miliőjéhez, a régi tárgyakhoz, az menekül a jelen problémái elől.Ugyanígy az álmodozók is. A régi tárgyak régen élt emberek energiáit, és problémáit hordozzák, elterelik a figyelmünket a ma problémáiról. Egy-egy darab emlékeztet a gyökereinkre, és annyi kell, de nem több!

  VálaszTörlés
 3. Sajnos csak így sikerül megjelentetnem egyáltalán, névtelenül: Laci

  VálaszTörlés
 4. Az eredeti szövegben is arról ír, hogy összeszedte a francia romantikára valló "fodros" faragaott stilust. ha jól megnézzük a képeket akkor igazán letisztult szép egyszerű formákat is találunk.Nem kell együtt mindent egyszerre egy szobába bezsúfolni.Ki-ki válogathat kedvére.Szeretem az angol hölgy fehér-krém-szürkére hangolt enteriörjeit.Nem a problémákat kell látni ezekben a tárgyakban és nem elterelik a figyelmünket, hanem éppen felhívják a régi mesterek ügyességére,tehetségére amit igenis értékelni és megbecsülni is kell.A múzeumokba sem azért járunk, hogy meneküljünk,hanem, hogy egyszerűen szépet lássunk, amit házunkba menthetünk az is betölti életünket szépségével.Szép az ami érdek nélkül tetszik.(ha már okosakat is kell mondani.)Mariska

  VálaszTörlés