2012. március 12., hétfő

A kevesebb néha több...

Ma Antwerpenbe látogatunk el, egy olyan parasztházba, melynek minimalista berendezése példa lehetne sok hazai, hagyománytisztelő otthonteremtő számára. Többször írtam már arról, mennyire zavarnak a falra aggatott régiséggyűjtemények... különösen, ha mellette műanyag nyílászárók és bútorlapból, műanyagból készített bútorok állnak. Nem írom le, hogy miért jó példa az alábbi ház, látni fogjátok. Nem ortodox módon követi a hagyományokat, megjelennek modern darabok is, mégis van az egésznek egyfajta "örökség" hangulata.  Képek forrása
Sosem mondanám, hogy "ilyennek" kellene lennie a hazai házaknak, ellenben azt mondom, hogy ilyennek kellene lennie a szemléletnek. Lehet, hogy többeknek egyáltalán nem tetszik ez a puritán stílus, de nem is erről van szó, hanem az igényes elrendezésről, anyagválasztásról... és még sorolhatnám.


8 megjegyzés:

 1. A kékesszürke bejárat,hortenziával...imádom..és mostanában mind több és több abrosznélküli teritést látok!..esetleg egy kis alátét...na ezt nagyon szeretem,mert a régi asztallapot kár letakarni(legalábbis az én véleményem szerint)..és legalább nem öntik le :vörösbor,céklalé,olaj,stb...mert nekem már minden abroszom Knock out!!!!:))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szeretem a praktikusságodat, de úgyis tudod. :-)

   Törlés
 2. Nézzétek milyen természetességgel más-más magasságú az ajtó az ablak a melléképület ablakai... nálunk azépítési hatóság rosszul lenne tőle. A szük padlástérben a mosdók egy tágas asztalon az egyetlen függőleges falon!!
  A terítés csodaszép a viszonylag keskeny konyhatérben, a szép régi mázas korsók a falipolcon.gyönyörű!! Mariska

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itthon minden furcsa, ami kicsit is természetközelibb... de majd változik már. Örülök, hogy tetszik!

   Törlés
 3. Úgy látszik én leszek megint az egyetlen kötekedő :). Ez egy kellemes vidéki hangulat, ami szolidan puritán. Valóban egy olyan helyet mutat be ahol az ember jól érezheti magát. Akár mint lakó, akár mint vendég, de semmi köze nincs a minimálhoz, amivel én szivesen dolgozom, de ha már itt tartunk a minimál szerintem önmagában túl száraz. Akkor igazán életszerű amikor legalább egy kis mértékben egy másik stílust is hozzáteszünk ami lehet akár nagyon erősen díszített, pl. barokk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem kötekedő vagy, hanem szakember. :-) Éppen ezért kiegészítésnek is vehetjük. Egyébként egyetértek, bár a korábbi házak többségétől sok elemében egyszerűbb e ház. De utolsó soraiddal is teljesen egyetértek.

   Törlés
 4. Nagyon szép! Hozzánk mondjuk nem illene, folyamatosan hotelban érezném magam, nem "otthon", de azt hiszem, ebben benne van a kisgyerekes-nagycsaládos lét "ízlésformáló" szerepe is. :))))) Viszont mint a ripityomos dekoráció ellenpárja, kifejezetten ez tetszik jobban!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. (az avatarképem emlék, nagyanyám függönymintája, tilos belekötni! ;) ) :)))

   Törlés