2012. március 28., szerda

17.(!) századi parasztház... hmm

Az efféle képeknél szoktam írni a múltbéli épületek értékéről, megbecsüléséről. Már nem írok rólak, éreznetek kell a címből is, 17. századi... hihetetlen. Ja igen, nézzétek meg a belsőt, mit találtok odabenn? Valószínűleg nem fog tetszeni mindenkinek, magam sem feltétlenül így rendezném be, de láttok itt (káoszba fulladó, hiteltelen) néprajzi magángyűjteményt, vagy van itt dohos áporodottság? A csudákat van. Egy (a lakók számára legalábbis) tökéletes mai otthon van. Mert lehet. 
Képek forrása

Mit gondoltok a lakásbelsőről? Komolyan érdekelne. Egy 17. századi, de mai otthonban minek örülnétek, miképpen alakítanátok?

4 megjegyzés:

 1. Azt hiszem nagyobb bún lett volna gipszkartonnal eltüntetni a csodás gerendákat és vmi minimalista stílust belekényszeríteni. Apróságokon változtatnék-tulajdonképpen még rusztikusabbá tenném (pl. a burkolólapokkal a konyhában)...de szerencsére nagy rombolást nem végeztek, ami a falakat és gerendákat illeti.
  Kellemes otthon, barátságos. És csodásak a levendulák a bejáratnál.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon körültekintően alakították ki az otthonukat ennek az ősi épületnek, a forrás megemlíti, hogy a konyha a modern bővítésben van,így még tiszteletreméltóbb a hagyomány tisztelő gerendaépítés ami hasonlít a régihez mégsem akar annak látszani.Nagyon szép a kert egyszerűsége.Mariska

  VálaszTörlés
 3. Valami nagyon zavaró, talán úgy tudnám megfogalmazni nincs meg a harmónia a múlt (pl.gerenda) és a jelen között. Ha becsukott szemmel bevezetnek ebbe a házba, és nem látom csak a belsőépítészeti részét, akkor eszembe sem jutna, hogy itt egy 17. századi épületről van szó. A gerenda néhol mint egy keret van jelen, a hangsúly az előtte lévő ülőgarnitúrára helyeződik (ami egyébként), pedig pont fordítva kellene lennie. A konyha pedig kifejezetten modern, lehetne "visszafogottabb". El tudnám képzelni az asztal felett lógó edényeket... Kertépítészetileg viszont nagyon "rendben van".

  VálaszTörlés
 4. Én elfogadnám...ugy ahogy van..kicsire nem adok...a kert az magasan vezet!!

  VálaszTörlés