2011. november 5., szombat

Séta a régi Magyarországon, egykori falusi házak, paraszti porták között

Van egy falu, ahol már többször jártam álmomban. Sosem láttam a valóságban, de még a házait sem, mégis minden alkalommal pontosan ugyanazok között az épületek között járok-kelek, keresek föl embereket, akikkel még sosem találkoztam. Talán különösen hangzik, de már álmomban is tudom, hogy hol, merre kell mennem. Ez a falu egy völgyben húzódik, a házai a domboldalba metszett aprócska telkeken állnak. Zegzugos és összevissza az egész, sokszor még utcák sincsenek, csak a kerteken át lehet eljutni egyik-másik házig. Mégis mingen álmomban olyan melegség tölt el ha itt járok... pontosan tudom, hogy álmodom és görcsösen ragaszkodok az álomhoz, figyelek minden fát, minden darab követ, házat, állatot, mozdulatot, embert. Egy ilyen faluba szeretnélek benneteket is elkalauzolni most... nem szavakkal, csupán képekkel. Szeretném ha éreznétek egy keveset ti is abból a melegségből, melyet álmaimban érzek.


Új éltre vár...
Sokat látott porta

Belső melegség...

Mesés örökség

Őszies gondolatok...
 Gyönyörű házak sokaságát láthatjátok innen...
Szívvel-lélekkel...

Emlékképek...
Az élő faluban

10 megjegyzés:

 1. Azt hittem csak én álmodok ilyesmiket....

  VálaszTörlés
 2. Én is álmodok és nem akarok felébredni...ugye,...

  VálaszTörlés
 3. Nagykovácsira szerintem illik a leírásod, bár annyira nem zegzugos :) - amúgy nekem is vannak helyek "a fejemben".

  VálaszTörlés
 4. Annyira jó nézni őket....nem lehetne vhogy visszamenni az időben? Olyan sokszor gondolkodom el azon, hogy miért most születtem...tudom...tudom...akkor sem volt könnyű-máshogyan volt nehéz a sorsot cipelni. De vannak olyan értékek, amiket Nekem ezek a képek (is) képviselnek, amiket vissza kellene hozni...a mosógép, mosogatógép és más kényelmi eszközök árárn is. Én lemondanék róluk szívesen...jajj..érthető, amit mondani akarok? Kicsit zagyva...de talán érted mire gondolok.

  VálaszTörlés
 5. Régen én is sokat gondolkodtam ezen... visszamenni a múltba. Ha tehetném, pár hétre ma is megtenném, de nem akarnék a múltban élni. Úgy érzem szerencsés vagyok, hogy ma élhetek, több okból is. Egyrészt szabadon választhatom meg azokat az értékeket, melyekben hiszen... nem vagyok kultúránk foglya, szabadon választhatok információforrást és beleláthatok olyan folyamatokba, amikbe egykor aligha láthattam volna. A másik ok még hangsúlyosabb... abban a világban boldogan éltem volna, alkottam, díszítettem volna abban a hitben, hogy a jövő generáció megbecsülik majd munkámat... de a jelent látva tévedés lett volna az életem. Ma talán nagyobb szükség lehet ránk, akik tiszteljük a múlt értékeit és megpróbálunk egy új/régi kaput nyitni az emberek számára. Én boldog vagyok, hogy itt és most élek és hiszem, hogy nem hiába...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Bocsi, hogy "a pincér közbeszól"...
   Szerintem valahol mindenki álmában létezik egy ilyen falu...
   Nagyon szépen s szívemből beszélsz.
   Csak így tovább.
   Üdv. Józsi

   Törlés
 6. Ez nagyszerű !

  VálaszTörlés
 7. Hamarosan újabb helyszínekkel bővül...

  VálaszTörlés
 8. Szia
  jó szívvel ajánlom az oldalam, hasonló szellemben építgetem, szerkesztem-kölcsönös linkcserére
  www.kiskertem.lapunk.hu

  VálaszTörlés
 9. Tán csak nem Kalotaszeg? :)

  VálaszTörlés