2012. szeptember 10., hétfő

Találkozzunk a Faluhelyen


A Faluhelyen Itthon és Másutt blog kevéssel több, mint egy éve alatt számtalanszor leírtam, hogy nem a bejegyzéseket író név/személy a fontos, hanem az ember. Minél többet tud az ember egy másik emberről, annál inkább szeretné elhelyezni, kategorizálni abban a szubjektív rendszerben, melyet maga alkotott pontosan erre a célra. Tudni szeretné, hogy kinek "hol a helye", hogy  "ki kivel van", stb. Név nélkül kezdtem e blogot írni, alig valamit mutattam meg eddig személyemről és családomról. Mostanra azonban eljött az ideje, hogy közelebb engedjelek magunkhoz benneteket, éppen azért, mert már ismertek annyira, hogy nem értitek, értelmezitek félre azt, mit mutatni szeretnék. Találkozóra hívlak benneteket nyári otthonunkba, a Mátra északi lábához, Mátranovákra, a Faluhely völgybe. Megmutatom nektek azt a helyet, ahonnan az a kevéske ismeretem származik, melyet a teremtett világról tudok. Megismerhetjük egymás anyagi valóságát, s gazdagíthatjuk közös világunkat. 

A találkozó időpontja: 2012. szeptember 23., vasárnap. Érkezés 9.30-tól.A napot a major területén illetve annak határában töltjük el, állatok, régiségek, megőrzött szellemi és tárgyi emlékek között, a természet lágy ölén, illetve eső esetén az egykori hodályban. Megismerhetitek azokat a régi állatfajtákat, melyek közös jövőnket jelenthetik, azokat az eszközöket, melyek egykor a mindennapi élet részei voltak és azt a jövőképet, melynek mindannyian részei lehetünk.Az ebédet a nyáron elkészített vendégasztalunknál költjük el, melyet előző bejegyzésemből már ismerhettek. Délután pedig körbejárjuk a völgyet, megismerve annak látható és láthatatlan világát, melyet a régiek hagytak ránk.


A részvétel díja 3000 Ft/fő (12 év alatt díjmentes), mely az imént sorolt program ára, illetve mellyel egyben támogatjátok, segítitek a Faluhely örökségének továbbadását.

Az embernek néha meg kell állnia, s eltávolodnia a mindennapok valóságától egy távolabbi világ felé, mely erőt és hited adhat életünkhöz. Gyertek el hozzánk, legyünk együtt jelen a teremtett világban, legyünk együtt a Faluhelyen. 

Kérlek benneteket, hogy amennyiben nekivágtok e mátrai kalandnak, előtte legkésőbb e hét vasárnapig jelezzétek nekem, az alábbi címre, hogy hány fővel érkeztek:
 faluhelymajor@gmail.com

14 megjegyzés:

 1. Ó, de jó is lenne...lélekben ott leszek én is ;)!

  VálaszTörlés
 2. Én nagyon szívesen mennék, de mennyire csak sajnos egyedül vagyok éppen, férjem külföldön és tőlem messze vagy.:(:( Egyedül, gyerekkel nem merek vállalkozni az útra, totál béna vagyok a tájékozódásban.:(:(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lesznek még alkalmak jövőre is, illetve jövőre találkozótól függetlenül is eljöhettek, ha együtt a család, mindig örömmel látunk.

   Törlés
 3. A képek gyönyörűek, magukért beszélnek!!!

  VálaszTörlés
 4. Kedves Csillagosi! Lélekben én is ott leszek, testben pedig Erdélyben, régi emlékek után kutatva. Nagyon szép napot kívánok mindannyiótoknak, és nem mondom, hogy esőmenteset, mert nagyon kellene.
  Kedves Kovtama! Hátha megy arra valaki, és szívesen elvisz benneteket.
  Görgina

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Görgina! Nagyon szép napokat kívánunk neked, éld meg minden pillanat csodáját!

   Törlés
 5. Vérzik a szívem! :( Sajnos nem jó az időpont. Egész napos hagyományőrző rendezvényt szervezünk éppen azon a napon Zsámbékon. Bízom benne, hogy lesz még rá alkalom, hogy megismerjelek személyesen is és egy másik alkalmat is szervezel majd a "kíváncsiskodóknak". Szívemből mondom: nagyon szeretnék egyszer eljutni arra a vidékre!

  Nagyon szép lelki, testi, szellemi töltekezést kívánok mindenkinek, aki eljut hozzád és persze Neked (Nektek) is!
  Isten áldjon!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük! Persze hogy lesz. :-) Jövőre az év bármely szakán vendégül tudunk látni, illetve szervezünk hasonló alkalmakat is. Nektek is minden jót kívánunk!

   Törlés
 6. Elmondhatatlanul boldogok vagyunk a lehetőségtől, hogy együtt töltsünk Véletek egy ilyen csodálatos napot!
  Kevés olyan dolog van, amiért kihagynék egy Ősforrás iskolai napot...ez most azon alkalom! Köszönettel és tisztelettel elfogadjuk a meghívást!
  Andrea,Anna,Dávid,Ádám,Attila
  Ég Áldjon Drága Barátom Mindnyájatokat!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülünk, várunk benneteket szeretettel!

   Törlés
 7. Kedves Csillagosi!
  Szívesen elmennénk, megnéznénk, szívesen elbeszélgetnénk Veletek, "eszmét" cserélnénk, akarom mondani, dehogy cserélnénk, hiszen ugyanazt gondoljuk, valljuk, de mi a magunk álmai megvalósításán dolgozunk, és ez annyira fontos most, hogy nem tudunk ilyen hosszú utat vállalni. Sajnálom. Majd virtuálisan figyeljük, hogy mi történik felétek.....
  Anita

  VálaszTörlés
 8. Nekem is fáj a szívem hogy nem lehetek köztetek de mivel mi is turizmussal foglakozunk nagyon zsúfoltak ezek az ünnepek,hétvégék.Irígylem azokat akik el tudnak menni és reménykedem hogy lesz egy másik időpont is azoknak akik most nem tudnak részt venni.Érezzétek Magatokat nagyon jól,töltődjetek fel és szeretnénk majd hallani utólag az eseményekről.Ez csodás ötlet Csillagosi hogy így összehozod a hasonlóképpen gondolkodó embereket.A mag is így növekszik.
  Szép napot Mindenkinek!

  VálaszTörlés