2013. március 28., csütörtök

Más lesz a világ... két filmet ajánlok húsvétra.


Már több bejegyzést is írtam a húsvét nekem küldött üzenetét hordozván, most mások üzenetét adom tovább. Két olyan filmet mutatok meg, mely ha eljutna a Földön minden ember lelkéhez, akkor megváltozna a világ… ez egészen biztos.


Madárszabadító felhő, szél

Állj meg egy kút előtt, hajolj fölé és meglátod az embert. Az embert, aki megszakítja az aranyfonalat, mely összeköti a napot a kút vizével. Árnyékot vet a vízre, míg rá nem ébred, hogy ő maga sem más, mint árnyékban álló fényfonat. Az ébredéshez azonban áldozatot kell hoznia, fel kell áldoznia mindazt, amit addig a világról tudott. Elengedni a vágyakat és a félelmeket, nehéz, nagyon nehéz feladat. De ha mégis, ha mégis sikerül, akkor elérkezik a megváltás. Erre tanítja meg Madárszabadító felhő, szél a szerelmes fiút, és ezt üzenik a mi a tanítóink is, akik itt járnak közöttünk, akik talán épp a másik szobában ülnek… megtanítanak rá, ha hagyjuk magunkat.

 Áldozathozatal

"Vakok vagyunk, vakok." Megválthatnánk a világot, ha mernénk hinni benne. De nem tesszük, még magunkat sem váltjuk meg, csak amikor már majdnem késő. Hány tragédia kell még, hogy megtegyünk azt, amiért ebbe a korba születtünk? A valóságot hajhásszuk, miközben az csak általunk létezik. Várunk, folyton csak várunk, aztán egyszercsak  eljön a pillanat és elmúlik… és ott maradunk az elszalasztott pillanattal, mert nem hittünk, nem mertünk. Áldozathozatal, igen, áldozathozatal kell.


Talán ismét szóvá teszitek majd, hogy húsvét kapcsán ismét nem a krisztusi megváltásról beszélek. Pedig nem teszek semmi mást... pont arról beszélek. Krisztusi megváltásról. De ha Ő, a teremtő, a megfoghatatlan, a mindenható nem benned lakik, akkor hol? Kinek kell megváltania hát téged? Véletlenek nincsenek. Nem véletlenül olvassa, aki olvassa, nézi, aki nézi ezeket az üzeneteket. Az sem véletlen, hogy ünnepeinket hólepel fedi el. Minden szólít, minden hív… merni kell… most… hinni.
1 megjegyzés:

 1. JóTestvérem és drága blog társak!
  A filmeket még nem néztem meg, így jelen soraim Csillagosi Barátom soraira, illetve húsvétra és az időjárásra vonatkoznak, ahhoz, illetve az áldozatvállaláshoz kapcsolódnak.
  Aki nem tudná még, nem vagyok keresztény, római keresztény meg pláne...viszont Istennel a Mindenséggel a kapcsolatom megkérdőjelezhetetlen! Én nem csupán hiszek benne, mint valami ismeretlen dologban, hanem meg is vagyok győződve mindenek felett álló teremtő létezéséről!
  Az áldozatvállalás szerintem onnantól kezdődik, hogy rájössz, mindaz amit hittél eddig, amiért dolgoztál, amit szerettél, csupán téves út, színház, díszlet, hologram...majd elkezdesz közelíteni, visszatérni a természethez, az er(e)dőhöz, rátalálsz az utadra a feladatodra. Ekkor döbbensz rá, hogy mennyi mindent kell elengedned...mert egy idő után észreveszed, hogy mindent el kell engedni, hogy megkaphass mindent! Ez a nehéz és bevallom, nekem is nehéz, egyre nehezebb...
  A húsvétról, mint minden keresztény ünnepről az a meggyőződésem, hogy a régiségből megmaradt ősi ünnepek, idők során átalakult szokása, amiről a jelen kor embereinek nagyrésze, csupán a kölnit, locsolópénzt, felest tartotta meg. Mindeközben a legfontosabb napokat, mint a Napfordulókat, Nap-Éj egyenlőségeket meg sem ünnepeljük, azok jelentőségéről fogalmunk sincs, persze minden esetben tisztelet a kivételnek!
  Ugyan azt az életet éljük télen s nyáron, egész évben...elfeledtük már, hogy az a pár hónap ami most következik, az biztosítja az év sötét és hideg időszakaira a megélhetést, embernek és állatnak, növénynek, az egész környezetünknek! Ezért döbbenetes a jelen havazás...az állatok már levetették téli bundájuk, kelnek a csibék, nőnek a palánták és esik a hó...Persze mindez az átlag, télen-nyáron embernek azontúl, hogy több a fűtésszámla nem sokat jelent, a konténerben érlelt narancsot és a lóhúsmarhát továbbra is megveszi a tecsóban...
  Ez azért fontos, mert Ők nem hozak áldozatot! Ők ragaszkodnak!
  Áldozatot másnak, nekünk kell hozni...
  Hetekkel ezelőtt, tervezgettem, hogy almafákat ültetek, elvetem a lucernát a zabot, tarlót égetek, átkerülnek a nyulak az új ólba...
  Valamit elrontottunk és nincs tovább kegyelem. Vagy áldozatot hozunk, vagy várhatjuk az ítéletet, mely nem lesz könyörületes...
  De senkit nem akarok elkeseríteni, munkára fel, az idén korán jött a tél,,.;-)
  A filmek megnézése után jelentkezem, csak vágok tüzifát....
  Szeretettel és Áldással!
  Mihályfia

  VálaszTörlés