2013. január 16., szerda

Útravaló - szellemi hangolódás

Előző írásomban a természetbe vonuló emberről beszéltem, azonban ez sokak számára ijesztően hangozhat. Remeteként kellene élnünk egy kerek erdő rejtekében? Nem. A természet a szabadság és a valóság szinonímája, a teremtett világé. Leírok néhány egyszerű gyakorlatot, hogy lássátok, nem kell kivonulnunk semmiféle barlangba.

Drexler Szilárd fotója

Minden reggel, ébredés után nézz pár percig csöndben a kinti világra. Ha jó idő van menj ki rögtön a friss levegőre, tüdőd fogadja be azt, szemeddel pedig vedd sorra magad körül az élő dolgokat, amik nem kötődnek az emberi világhoz. Télen elég ha leülsz az ablak elé. Keress egy fát, egy bokrot, egy madárkát, fűszálat, vagy ha a városban semmi ilyet nem találsz, akkor a ruhákat mozgató szelet, a zúzmarát vagy bármit, amit nem emberi kéz alkotott. Nézd pár percig az élő valóságot, nézd hogy milyen tökéletes. Lásd, hogy ő akkor is ilyen, amikor eső hullik rá, mikor a nap árasztja el, mikor a hideg burkolja magába. Figyeld, hogy épp akkor, azon a reggelen mi veszi körül és magad körül is érezd ugyanazt az érzést. Napfényt, vízpárát, szelet bármit. Engedd be testedbe és lelkedbe is a vizet, vagy a levegőt, vagy a napot, az illatos földet, bármit ami téged aznap megszólított. Ha ezen túl vagy, szánj egy percet arra, hogy végiggondold azt, amit azon a napon el szeretnél érni. Nem kell tovább tartson egy percnél, de gondold át és kérd az égiek segítségét, hogy úgy legyen, ahogy neked a legjobb.   

Minden este szintén kell, hogy adj magadnak öt percet. (Egy reklámblokk ideje a TV-ben) :-) Ekkor pont fordítva tégy, mint reggel. Gondold végig a napodat, mit hogyan tettél és hogy mindez szolgálta-e magad, családod és embertársaid életét. Erre is elég 1-2 perc. Majd nézz föl/ki az égre. Nem baj ha felhős az ég, tudd, hogy a felhők fölött ott ragyognak a csillagok. Nézd őket és ne gondolj semmire! Ez nagyon fontos. Engedd, hogy egy-két percig csak a csillagok legyenek elmédben, s így térj nyugovóra. Ez legyen lefekvés előtt az utolsó cselekedeted. 


Ha napközben valami megzavarná nyugalmad, gondolj a reggel látott életre, ha erőtlen és fáradt vagy, gondolj a csillagokra és a belőlük áradó erőre. Ha csak ennyin változtatsz életedben, már egy lépéssel közelebb kerültél a valósághoz. Pár hétig tegyél így minden nap és ha lehet, közben ne olvass, hallgass aktuálpolitikai híreket. 

4 megjegyzés:

 1. A modern ember sajnos elvesztette kapcsolatát a körül ölelő világgal. Nem veszi észre a természet szépségeit, nem tud rácsodálkozni egy szivárványra, bimbós faágra, zümmögő méhecskére. Bár megfordulna ez a folyamat!
  Erzsi

  VálaszTörlés
 2. Rá fogunk jönni, hogy nincs más lehetőségünk, mint a Természet rendje szerint élni, ettől nem rettegni, vagy idegenkedni, esetleg ürügyet keresni kell, hanem tudomásul venni és hallgatni a szívünkre.
  Lehet halogatni és tologatni az időpontot, amikor helyreáll a REND, de ezzel mindössze azt érjük el, hogy nagyobb lépcsőfokot kell lépni és arra nem mindenki képes...
  Amit Csillagosi Testvérünk javasol a fenti soraival, az csupán az első lépés a boldogságunk és fennmaradásunk érdekében...de mint jó Tanító odafigyel arra, hogy mindenki lehetőséget kapjon a szép élet megélésére, ezért szeretettel és odafigyeléssel adja át a lényeget!
  Áldás érte!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Így bizony, a kezdet. Hiszem, hogy nem azt kell megmutatni, hogyan éljen az ember, hanem azt, hogyan vegye észre a jeleket, melyek megmutatják majd őneki magának...

   Törlés
 3. Én is ezeket a jeleket figyelem..akkora odaadással hogy néha nem veszem észre hogy hol is vagyok valójában!..Csillagosi..felteszek a facebookos oldaladra egy filmet..hátha nem láttad még!..Amugy meg állandóan madárkákat,fűszálakat,felhőket,és fákat nézegetek..HISZ tudod...:)..a film cime..ZÖLD..

  VálaszTörlés